Енергодарці купили у «регіонала» імпортне обладнання для очисних споруд за 25 мільйонів
23.10.2015   //  

КП «Підприємство комунальної власності» (Енергодар) 19 жовтня уклало дві угоди з ТОВ «АВП нордік продактс Україна» на поставку обладнання загальною вартістю 25,63 млн грн. Про це пишуть «Наші гроші. Запоріжжя» з посилання на «Вісник державних закупівель».

Перша угода передбачає постачання установки знезараження води ультрафіолетовими променями Proline type AmaLine 2500A за 20,57 млн грн. Установка придбана в рамках реалізації проекту «Реконструкція очисних споруд з модернізацією технології знезараження стічних вод». Єдиним конкурентом в цьому тендері було ТОВ «Сілкарбон Україна», яке займається виключно поставками з Німеччини активованого вугілля.

Ще 5,06 млн грн. коштуватиме повітродувка типу Robuschi ES 155/5P. Єдиним конкурентом «Нордіка» за цим тендером стало ТОВ «Агенція професійного інструменту», яке пропонує садові і домашні інструменти (пили, газонокосарки, міні культиватори, тощо). Цінова різниця між конкурентами становила 0,6% і 0,2% відповідно в обох тендерах.

Засновниками «АВП Нордік Продактс Україна» є Сергій Дерепа, Сергій Матвієнко та Денис Кармацьких, депутат Бориспільської райради від Партії регіонів.

Нагадаємо, місяць тому «Підприємство комунальної власності» замовило «Нордіку» поставку англійського обладнання для очистки (знезараження) води типу OSEC LC+ вартістю 9,48 млн. грн. При цьому, значно дешевші пропозиції відхилили через невідповідність умовам документації торгів, в тому числі і пропозицію київської фірми «Прометехвод», яке є виробником обладнання безпосередньо. Водночас «Прометехвод» повідомила «Нашим грошам», що компанія-проектувальник реконструкції підтвердила повну сумісність характеристик їхнього обладнання з імпортним. Тобто, комунальники Енергодару могли зекономити майже 7,00 млн грн. на придбанні саме вітчизняного устаткування.