Тиловик Нацгвардії, спійманий на торгівлі краденим обмундируванням, може вийти на волю за 1,8 мільйона
21.10.2015   //  

Начальник речової служби центральної бази забезпечення військової частини 3078 Нацгвардії привласнив одяг на 243 тис грн. і намагався його перепродати. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 13 жовтня.

Ім’я підозрюваного в судовій ухвалі не розголошується, відомо тільки, що він є уродженцем м.Вовчанськ Харківської області.

Підозрюваний діяв не один, а у змові щонайменше з однією особою. У серпні цього року ця особа по телефону переконала військового заволодіти військовим державним майном.

10 жовтня співробітники Генпрокуратури затримали військового біля військової частини 3078 в момент, коли він намагався продати присвоєне ним військове майно – берці, фуфайки, штани, куртки та ін. Від покупця він отримав 3 600 грн. та імітаційні засоби, схожі на грошові кошти на суму 180 тис грн.

В судовій ухвалі сказано, що працівник військової частини встиг також привласнити обмундирування, білизну, спецодяг та взуття, які зберігав у себе вдома з метою подальшого продажу невстановленим особам.

Прогнозована сума збитків у військовій частині 3078 складає 2 млн грн. З метою уточнення цієї суми призначено інвентаризацію майна і внутрішній аудит.

За такого роду злочин військовому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Суд призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою – до 9 грудня цього року. Разом з тим, він може вийти на волю, якщо внесе 1,83 млн грн. застави.