Іллічівський порт очолить партнер стивідора, який планує розбудову свого бізнесу в порту
19.10.2015   //  

крижановськийСергій Крижановський став переможцем конкурсу, який проводило Мініерство економрозвитку на посаду директора ДП «Іллічівський морський порт». Про це повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Тепер призначення Крижанівського на посаду має затвердити Кабінет міністрів.

За інформацією ЗМІ, Крижановський працює у портовій галузі з 1979 року, коли став слюсарем на Одеському припортовому заводі. За час кар’єри у 2007 побував заступником голови концерну Укрморпорт, який розформували у 2008 році. Після цього призначений заступником директора Держдепартаменту морського та річкового транспорту, звідки звільнений у 2009 році через ліквідацію департаменту. Після цього очолював Держінспекцію Головного реєстратора флоту.

Також Крижановський є співзасновником ТОВ «Кодес» (Одеса), у якому бізнес-партнером виступає Юрій Губанков – гендиректор компанії «Бруклін-Київ».

Стівідорна компанія «Бруклін-Київ» кілька днів тому провела переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо фінансування будівництва зернового терміналу та реконструкції причалів в Іллічівському морпорту. При цьому Губанков повідомив, що попередня згода порту вже отримана.