Член комісії Київради з містобудування приховав від декларації свою британську будівельну фірму
19.10.2015   //  

Депутат Київської міської ради Сергій Левада є співвласником фірми у Лондоні, дані про котру він не вказав у своїй декларації про доходи за 2014 р. Про це стало відомо з Британського бізнес-реєстру.

Йдеться про фірму «City N City Holdings PLC», вона була заснована у 2006 р. в Східному Сассексі Сергієм Левадою та Оленою Дударенко, обидвоє з того часу є співдиректорами фірми.

Відповідно до річних звітів компанії (останній поданий в жовтні 2014 р.), щонайменше останні шість років вони ж є і співвласниками компанії. Загальний статутний фонд фірми складає 50 тис фунтів, із них 49 999, тобто 99,99% належить Сергію Леваді, Олена Дударенко має міноритарну частку.

ФIРМА 2 ФIРМА 4 ФIРМА 5 ФIРМА3

Згідно з реєстраційними даними, «City N City Holdings PLC» займається девелопментом будівельних проектів. Нагадаємо, в Київраді Сергій Левада входить до Постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також очолює одну з робочих груп комісії.

ФIРМА1

Згідно з затвердженою формою декларації про доходи, Левада був зобов’язаний надати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства або організації – у тому числі закордоном. Однак у декларації чиновника за 2014 р. записані тільки дані про бізнес в Україні – загалом 31 тис грн. в статутних капіталах фірм, натомість у розділі про бізнес закордоном стоїть прочерк.

ДЕКЛ 1 ДЕКЛ 2