З призначенням в ГПУ Шокін переоформив свій маєток подалі від декларації (фото)
12.10.2015   //  

шокінГенеральний прокурор Віктор Шокін у 2014 році подарував маєток у селі Забір’я під Києвом невідомій жінці – Вероніці Анастасії-Гриневич. Про це йдеться у сюжеті проекту «Без парканів».

Приїхавши на місце, журналісти побачили, як з будинку у супроводі охорони виходить сам Віктор Шокін і сідає мерседес. Спілкуватися з журналістами він відмовився.

Цей будинок не зазначено у деклараціях Шокіна за 2013-2014 рр. Також Віктор Шокін не вказав у декларації 1/3 чотирикімнатної квартири у Харкові.

Весь маєток розкинувся на ділянці 0,22 га і складається з кількох будівель загальною площею майже 870 м.кв, з них житловий будинок – 299 м.кв. На території є великий басейн, закритий від сторонніх очей маскувальною сіткою.

хата шокіна

До літа 2014 року власником всього цього майна, за даними держреєстру, був сам Віктор Шокін. Однак після того, як у кінці червня минулого року, Шокіна призначили заступником Генпрокурора, він 24 липня подарував вищезгаданий маєток Вероніці-Анастасії Гриневич.

Офіційно Віктор Шокін продовжує орендувати по сусідству з маєтком 0,08 га землі під випасання худоби. Журналісти побачили на ділянці за парканом індиків, баранів і овець.

гриневич_реєстр реєстр_шокін

Від «Наших Грошей»:

Віктор Шокін офіційно розлучений. Донька його колишньої дружини – Тетяна Горностаєва – заступник прокурора Одеської області, не є його рідною дитиною. Генпрокурором Шокіна призначили 10 лютого 2015 року.

Як повідомляє “Інсайдер“, журналіст Володимир Бойко в Facebook написав, що Гриневич нібито є онукою Шокіна, яка проживає зі своєю матір’ю в Америці.

У 2013 році у декларації Шокіна значився будинок на 282 кв.м., який зник із декларації 2014 року. Відтак генпрокурор задекларував тільки квартиру на 139 кв.м., дачний будинок на 173 кв.м., 0,48 га землі у власності і 0,08 га в оренді, гараж на 18 м.кв. і жодного автомобіля.