Нелюстрований бухгалтер Генпрокуратури з сином прокурором купили дві квартири на Печерську
10.10.2015   //  
Ось тут у печерській новобудові на Щорса, 44а головбуху Генпрокуратури і її сину вдалось купити квартири по ціні Оболоні.

Ось тут у печерській новобудові на Щорса, 44а головбуху Генпрокуратури і її сину вдалось купити квартири по ціні Оболоні.

Бухгалтер Генеральної прокуратури Людмила Єрхова та її син Кирило Волков, прокурор Печерського району, є власниками квартир у новобудові на Печерську. Про це свідчать витяги з реєстру майнових прав, що є у розпорядженні «Наших Грошей».

Згідно з документами, нерухомість придбано у липні 2013 року у будинку на вул. Щорса 44-а.

Людмила Єрхова має тут помешкання площею 139 кв.м. і машиномісце. На придбання квартири вона витратила 1,26 млн грн. – про це зазначено в її декларації.

Раніше Людмила Єрхова була прописана в квартирі на Оболоні. За даними реєстру, у липні 2013 року ця квартира площею 43 кв.м. була продана. А Єрхова задекларувала дохід 1,04 млн грн. від продажу нерухомого майна.

кв.волков кв.єрхова

Крім того, у 2013 році власником квартири на вул. Щорса 44-а став син Єрхової – Кирило Волков, прокурор Печерського району м.Києва. У своїй декларації він також записав, що отримав 1,20 млн грн. від продажу нерухомості. Крім того, на рахунку в банку син Єрхової має 2,88 млн грн. і задекларував два автомобілі – Infiniti fx37x (2011 р) і Honda Pilot (2009 р.) – на фото.

Infiniti fx37x Honda Pilot

Донька Людмили Єрхової – Інна Мілевська – відома як заступник прокурора Оболонського району, а зять Андрій Мілевський – прокурор Голосіївського району м.Києва.

Людмила Єрхова працює головним бухгалтером Генпрокуратури вже багато років, включаючи період президентства Віктора Януковича, коли ГПУ очолював Віктор Пшонка. Після Євромайдану вона не втратила посаду і не була люстрована. Єрхова отримала статус учасника АТО. У грудні минулого року Окружний адмінсуд м.Києва визнав, що повноваження Єрхової як бухгалтера не підпадають під закон про очищення влади як дії по сприянню узурпації влади президентом Януковичем, порушення прав і свобод людини.

Нагадаємо, що з квітня 2014 року Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення екс-генпрокурором Віктором Пшонкою, його сином тодішнім нардепом Артемом Пшонкою та іншими службовими особами органів прокуратури. Зокрема, йдеться про контракт 2013 року на поточний ремонт приміщень ГПУ з фіктивним ТОВ «Телсі», що призвів до розтрати 68,36 млн грн. бюджетних коштів.

Більше у матеріалі «Таємна бухгалтерія Генпрокуратури»