Лук’янівське кладовище втричі переплатило підрядникам – з 9 мільйонів розтратили 6
02.10.2015   //  

Державний історико-меморіальний Лук’яніський заповідник (Лук’янівське кладовище) втричі переплатив підрядникам за роботи в заповіднику й церкві Святої Катерини. Про це свідчать результати аудиту КП «Київекспертиза», оприлюднені на сайті КМДА.

Заповідник перевіряли як замовника під час виконання Генерального плану розвитку самого цвинтаря та церкви Святої Катерини по вул. Дорогожицька,7. Перевірка охоплювала 2005-2012 р.р., загалом «Київекспертиза» перевірила робіт на суму 9,13 млн грн.

В результаті перевірки виявилося, що із зазначених дев’яти мільйонів 5,73 млн грн. сплатили зайво – через завищення вартості будівництва на 63% . Зокрема завищена була вартість не тільки робіт, але й вартість та кількість матеріалів, також близько півмільйона переплатили через неправильне обрахування ресурсних кошторисних нормативів.

Згідно з даними аудиту, йдеться про двох підрядників – ВАТ ПБК «Схід» та ТОВ «Арсенал Телекомбуд».

Незмінним власником «Сходу» є ПАТ «СНР ПБВ АТ«Україна-Реставрація» Ніни Кочерги й Миколи Орленка – екс-менеджера корпорації «Укрреставрація», пов’язаної з колишнім керівником ДУС Андрієм Кравцем.

«Арсенал Телекомбуд» з 2007 р. належить британській «Dolres Trading LTD», заведеній на оффшор невідомої юрисдикції «Style Invest & Finance Inc». Директором британської фірми значиться росіянка Анна Песковатскова. Нагадаємо, нещодавно запорізькі прикордонники придбали у «Арсенала» спостережні вежі на 2,9 млн грн. Загалом за останній рік фірма спродала українським військовим вишок на 13,04 млн грн.