Харківські комунальники з невідомих причин заплатили фірмі за ремонт освітлення 4 мільйони
02.10.2015   //  

Департамент комунальної власності Харківської міськради у вересні перерахував на рахунок ТОВ «Енерго Х» в якості оплати за роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення 4,37 млн грн. Про це стало відомо з даних «Офіційного порталу публічних фінансів України».

«Вісник державних закупівель» не містить даних про укладання угод з «Енерго Х» за результатами державних тендерів.

В той же час, при перерахуванні бюджетних коштів комунальниками було вказано, що це оплата за виконані фірмою роботи з розроблення проектно-кошторисної документації та реконструкції мереж зовнішнього освітлення. Найбільш коштовні роботи були проведені за адресою: вул. Харківських дивізій, 15 та 7/3, пр. Московський, 208/2.

ТОВ «Енерго Х» знаходиться на вул. Чубаря 3/5. Власником 90% статутного фонду фірми є мешканка Харкова 1956 року народження Ганна Роман. Ще 10% належить Юрію Селезньову. Роман була разом з Геннадієм Кожиним засновником ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Корвет».

За однією адресою з ТОВ «Енерго Х» та з ідентичним номером телефону – 7140427, знаходиться ЗАТ «Лізінгова компанія «Сприяння». Головним акціонером цієї фірми є ТОВ «Айбіес». Остання належить ТОВ «Сонар-Л» Вячеслава Лучка. Також співвласниками «Айбіес» є харків’янин Євгеній Роман, Світлана Лук’яненко, голова «Спілки податкових консультантів України» Леонід Рубаненко, Анатолій Кравцов та Микола Соколов.