Тюремники замовили улюбленій фірмі риби на 64 мільйони
01.10.2015   //  

Державна пенітенціарна служба України 22 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Поділля Промпостач» на поставку замороженої риби на 64,21 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тюремники замовили «Поділля Промпостач» 1,2 тис. тонн замороженої риби (путасу, сардинела, пеленгас) по ціні 54 тис. грн./т. для установ виконання покарань та слідчих ізоляторів. Фірма має поставити товар до кінця року.

Єдиним конкурентом переможця, запрошеним на другий етап попередньої кваліфікації, було ТОВ «Торговий дім «Нерей» із різницею в ціні 0,9%.

Кваліфікаційні пропозиції ТОВ «Проект Інвест ХХІ», ТОВ «Санкир», ТОВ «Тесткабель», ТОВ «Лекка», ТОВ «Торговий дім «Бухта Удачи» та ТОВ «Салмо Фиш» були відхилені через претензії до документів. Остання фірма, яку викинули через відсутність бухгалтера в інформаційній довідці, поскаржилася до АМКУ на формальні підстави відхилення її пропозиції. Однак, на засіданні щодо аналізу скарги комітет знайшов нові підстави – відсутність підпису керівника на довідках та копії договорів російською мовою.

Хмельницьке ТОВ «Поділля Промпостач» зареєстроване на Марину Ставську і Володимира Павенського. Ставська відома як співзасновниця севастопольського ТОВ «ВКП «Броксервіс». Підприємство регулярно вигравало Держрезерву і Аграрного фонду, де його конкурентами виступали фірми партнерів Ставської. У держзакупівлі воно зайшло в листопаді 2014 р. і відтоді виграло тендерів Державної пенітенціарної служби на суму 238,33 млн. грн. Це другий показник серед усіх постачальників їжі для тюрем останніх років. Першою за обсягами поки залишається донецька фірма «Сінтезпродсервіс», але після втечі Януковича та Пшонки з України вона перестала вигравати тендери пенітенціарної служби.

Фірму «Нерей» заснував наприкінці 2011 р. білорус Сергій Рилкін, директором є Вікторіо Манжула з Черкас. Компанія почала вигравати державні тендери у лютому 2013 р., отримуючи більшість підрядів від військової частини 3078 Внутрішніх військ та пенітенціарної служби. Загалом фірма менш ніж за два роки виграла тендерів на 122,58 млн. грн.

Головою Державної пенітенціарної служби є Володимир Палагнюк, головою комітету з конкурсних торгів – Олександр Коцупал.