Депутати за найнижчу плату виділили власникам базарів Кіровограда землю в оренду
01.10.2015   //  

Кіровоградська міська рада передала ТОВ «Ринок «Престиж» в оренду чотири земельні ділянки по загальною площею 1,67 га. За дане рішення на 52-ій сесії Кіровоградської міської ради проголосувало 42 депутати.

Згідно прийнятого рішення ТОВ «Ринок «Престиж» терміном на 25 років орендує три земельні ділянки площею 0,50 га, 0,01 га і 0,29 га для розміщення виробничої бази, та ще одну земельну ділянку площею 0,87 га для розміщення гаражів. Всі ділянки знаходяться за адресою проспект Інженерів, 10 в Кіровограді.

Розмір орендної плати за користування ділянками встановили на рівні 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Власниками ТОВ «Ринок «Престиж» є подружжя Медведенко – Лариса Вікторівна та Микола Олексійович, у власності котрих є ще три однойменних ринків на території Кіровограда. Микола Медведенко свого часу був керівником і одним з головних акціонерів ЗАТ «Господарчі товари» та ВАТ «Господарка». У 2009 році діяльність ЗАТ і ВАТ було припинено , правонаступником ЗАТ стало ТОВ «Господарчі товари 2010», керівником котрого є все той же Микола Медведенко.

На даний момент за адресою проспект Інженерів, 10 розташовані торгові павільйони ТОВ «Ринок «Престиж».

Нагадаємо, Податковий кодекс передбачає право за місцевими органами влади встановлювати плату за оренду комунальної землі в рамках від 3% до 12% нормативної грошової оцінки на рік.