«Дніпроводоканал» платив за борди з рекламою партії «Укроп»
28.09.2015   //  

КП «Дніпроводоканал» платив за рекламу на бордах фірми помічника мера, коли там висіли плакати партії «Укроп». Про це йдеться у статті Ольга Юдіної на «CorruptUA».

У Дніпропетровську активно обговорюється тема оплати КП «Дніпроводоканал» передвиборчої реклами одного з кандидатів у депутати (від «Наших Грошей» – нардепа Бориса Філатова, кандидата в мери від партії «Укроп»).

8 травня 2015 р. КП «Дніпроводоканал» без тендеру уклало угоду з ПП «Арт-Груп» на проведення рекламної кампанії. Ціна в договорі, як з’ясувала журналістка, зазначена не була, натомість вона визначалася щомісяця окремо.

На рекламних плакатах мали розмістити номер телефону підприємства, телефони абонентських дільниць, пропонували зареєструватися на сайті водоканалу і сплачувати послуги через Інтернет.

В.о. директора КП «Дніпроводоканал» Михайло Огнєвой інформацію про фінансування передвиборчої реклами одного з кандидатів у мери називав «дурницями» і «повною маячнею».

Підприємство представило журналістці фотозвіт, що на оплачених бордах була саме реклама водоканалу.

«31 фото в актах виконаних робіт за липень і за серпень абсолютно ідентичні. На фотографіях, зроблених в різні місяці, ідуть одні й ті ж люди, припарковані одні і ті ж машини. Залишається тільки здогадуватися, коли їх зробили: чи то в кінці серпня, коли почався шум, чи то в липні, доручивши цю роботу людині, яка володіє азами фотошопу», – пише Юдіна.

Журналістка перевірила адреси рекламоносіїв з допомогою сервісу «Яндекс-Панорама». На панорамних знімках за 5 червня видно, що реклами не було на бордах за адресами Пушкіна-Громова, Пушкіна-Савченко, Чернишевського-Виконкомівська.

Також Ольга Юдіна звернулася до «ООО Doors consulting», котра з 2009 р. разом із «Комунікаційним альянсом України» моніторить зовнішню рекламу у великих містах, роблячи кілька разів у місяць знімки всіх існуючих рекламних конструкцій і вносить інформацію у свою базу.

За даними DOORS, станом на 25-29 червня на деяких бордах замість реклами водоканалу висіла реклама партії «Укроп». Крім того, моніторинг зафіксував відсутність деяких рекламоносіїв, з’ясувалося, що їх змонтували пізніше, хоча у звіті є фото, за якими реклами там вже була розміщена.

Керівником і власником «Арт-Груп» є Валерія Алєксєєва, а перед нею був Микола Харечко. Обоє відомі як керівники обласної організації «Партії народний порядок». У 2012-2013 рр. Алєксєєва очолювала ГО «Олімп і Я», співзасновником якої був Андрій Баско, помічник в.о. мера Дніпропетровська Галини Булавки. Також Андрій Баско має власний рекламний бізнес – ТОВ «Алесан», на чиїх конструкціях розміщувалась реклама водоканалу. «Арт-Груп» власних бордів не мала і виступала посередником.

Директор «Арт-Груп» Валерія Алєксєєва коментувати ситуацію відмовилась. В.о. директора КП «Дніпроводоканал» запевнив журналістку, що договір з фірмою вже розірвали.

Від «Наших грошей»:

Інформацію про те, що на бордах «Дніпроводоканалу» рекламується кандидат у мери Борис Філатов оприлюднила депутат Дніпропетровської міськради Анжеліка Пилипенко, раніше належала до фракції Партії регіонів. У квітні 2014 р. Пилипенко очолила нову депутатську групу «Соборність і честь»