«Белой акации» ремонты пушистые
25.09.2015   //  

Батько митрополита, власник головного базару сходу України, екс-замголови УСБУ, екс-віце-мер та донька головного «порошенківця» живуть на елітній вулиці Харкова, яку бюджетним коштом нагламурили вже на 60 мільйонів.

Якби у вашому районі був отакий пустир з отакою дорогою…

пустир

…то ви б хотіли аби там виник спортмайданчик з тенісними кортами за 10,84 млн грн.?

РЕЗУЛЬТАТИ ТЕНДЕРУ

І чи хотіли б ви, аби дорогу до вашого району від центру міста відремонтували за 37,71 млн грн. плюс 1,65 млн грн. на зливову каналізацію до ось такого стану?

ТРОТУАР

А якби ви звели ось такий маєток…

сусід фельдмана

То чи хотіли б ви, аби місто відремонтувало дорогу до вашого палацу за 8,83 млн грн., по якій їздитимуть тільки ви і ваші сусіди, бо вона завершується в середині вашого кварталу?

общий план карта1

І щоб ви та ваші сусіди самовільно забудували цей район, але місцеві суди без жодних проблем дозволили б вам узаконити самобуди?

Всі ці питання миттєво перестають бути риторичними, якщо ви змогли прописатись по вул. Білої Акації у Харкові.

общий план карта

І тоді на покращення вашого району жертвуватиме і міський бюджет, і комунальний парк ім. Горького, поряд з яким і знаходиться це елітне містечко.

общий план з деревянка

Давайте пройдемось по вулиці Білої акації і за допомогою Держреєстру прав на нерухоме майно подивимось хто тут живе.

Один з найповажніших мешканців вулиці біля парку Горького – митрополит Харківський та Богодухівський Онуфрій (УПЦ МП). Родині митрополита належать в цьому районі два будинки. Один з них, що розташований у 4-му Сокільницькому в’їзді, належить самому Онуфрію, а земельна ділянка оформлена на його матір. Другий будинок на вулиці Білої Акації він подарував батьку.

ОНУФРИЙ

Також два будинки на цій вулиці має екс-замначальника Харківського управління СБУ Микола Колєснік, який після зміни влади попав під люстрацію. Особисто на нього записано будинок площею 280 кв. м. Ще один маєток площею 451 кв.м. записано на Ганну Колєснік, а у власності екс-працівника СБУ перебуває земельна ділянка.

Сусідом люстрованого СБУ-шника є колишній перший заступник мера Харкова Сергій Політучий. Він відомий як засновник групи компаній «Фактор», а у серпні разом з екс-губернатором Харківської області Ігорем Балутою, головою Харківської облради Сергієм Черновим, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Китайській Народній Республіці Олегом Дьоміним, Валерієм Демою та іншими створив Благодійний фонд соціального розвитку.

ПОЛIТУЧИЙ гугл ПОЛIТУЧИЙ

Будинком площею 672 кв. м. володіє син колишнього глави Аграрного Фонду України Сергія Хорошайлова – Максим. Старший Хорошайлов відома людина в Харкові, раніше мав спільний бізнес з міністром МВС Арсеном Аваковим в нафтогазовому секторі, але пізніше їх стосунки зіпсувалися. Аграрний фонд Хорошайлов очолював за часів президентства Віктора Януковича, коли аграросектор України дуже зацікавив структури Юрія «Єнакіївського» Іванющенка.

ХОРОШАЙЛОВ

Ще одним відомим мешканцем цієї вулиці є депутат Харківської міськради Карина Давтян. Вона є донькою депутата Харківської облради та голови міської парторганізації «Солідарність», а також кандидата у мери Харкова Олександра Давтяна. Родина Давтян володіє місцевим каналом «Simon» та службою новин медіа-групи «Об’єктив», а також готелем «Харків».

Серед власників нерухомості у цьому елітному районі є й іноземці. Так, будинок № 17 по вулиці Білої Акації належить швейцарській «Деля Хоум Реал Естейт АТ». Хто стоїть за цією фірмою, що судячи з назви займається нерухомістю – наразі невідомо.

Поряд з цими будинками розташувався маєток, який має адресу: вулиця Кипарисна без номеру будинку. Це обійстя нардепа и власнику одного з найбільших ринків України – ТЦ «Барабашово» Олександру Фельдману.

Площа будинку становить 1571 кв.м. На маєток накладена іпотека «Діамантбанком» по кредиту 25 млн. грн.

ФЕЛЬДМАН

Крім того, неподалік, у третьому Сокільницькому в’їзді мешкає сестра Фельдмана – Лілія Захарова.

Дружина бізнес-партнера Фельдмана Сергія Сьомочкіна має будинок на вулиці Червоної Троянди.

Саме на цій вулиці стоїть будинок бізнес-партнера народного депутата Сергія Тарути Олег Мкртчан. Доречі, на його будинок також накладена іпотека. Розмір зобов’язання в збанкрутілому банку «Надра» – $200 млн.

МКРТИЧАН

Також на цій вулиці мешкає дружина депутата Харківської міськради Олександра Грінько – Раїса. За даними ЗМІ, у 2013 році Грінько був фігурантом кримінальної хроніки. Він постраджав від шахраїв, які «продали» йому три магазини на Хрещатику за 60 мільйонів гривень. Лише під час четвертої угоди Грінько дізнався, що шахраї не мають ніякого відношення до цих магазинів.

Ще одним мешканцем цієї вулиці став Валентин Чехунов – син депутата облради та керівника КП «ВЕП «Держпром».

Варто відзначити, що будівництво на цій ділянці між парком Горького та прилеглими вулицями не припиняється. Крім того, багато існуючих маєтків ще не потрапили зі своїми власниками до державного реєстру речових прав на нерухоме майно, тому попереду ще багато відкриттів.

Павло Новик, «Наші гроші». Фото автора і Гуглмап