Чорнуха оформив 9 мільйонів на розпочате три місяці тому будівництво дитсадку у Холоневі
24.09.2015   //  

Управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації 18 вересня за результатами тендеру замовило ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» будівництво дитсадка на 40 місць (коригування) у селі Холонів Горохівського району за 8,54 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За нормами Мінрегіонрозвитку, вартість будівництва дитсадків з розрахунку на одне місце становить 83 363 грн. Відтак будівля 40-місного дитсадку має коштувати до 3,5 млн грн.

При цьому будівництво дитсадка розпочалося у червні, тобто за три місяці до тендеру. Тоді ж його оглядав місцевий нардеп Сергій Мартиняк («Воля народу»), про що місцеві ЗМІ писали як про «допомогу від бізнесу людям». Справа в тім, що фірма нардепа «Пан Курчак» веде виробництво на території Холонівської сільради і виділила 200 тис грн. на будівництво дитсадку у цьому селі.

Влада вже замовляла будівництво дитсадку у Холоневі в 2013 році. Тоді тендер вартістю 6,17 млн. грн. також виграв «Луцьксантехмонтаж-536». Підряд було розіграно з ТОВ «Житлобуд-2», половина акцій якого до середини 2012 р. належало «Луцьксантехмонтажу-536».

При цьому тоді у кошторис входило більше робіт і витрат – окрім загальнобудівельних та монтажних видатків у технічне завдання також було включено придбання устаткування в тому числі: пароконвектомат, плита електрична, пральна машина, сковорода електрична, машина унiверсальна кухонна, столи, шафи, мийні ванни і т.д.

Зараз же кошторис будівництва було збільшено більш ніж на 2 млн грн., а придбання устаткування в технічному завданні не передбачено.

«Луцьксантехмонтаж № 536» належить Віктору Чорнусі, який до липня 2014 р. був членом виконавчого комітету Луцької міської ради. У 2006-2010 р. Чорнуха був депутатом Волинської облради від «Батьківщини». З червня цього року фірми, пов’язані з ним, виграли будівельних тендерів Волинської ОДА та Луцького міськвиконкому на 73,58 млн. грн.

Єдиним конкурентом переможця було ПП «Пересувна механізована колона № 19» Петра Гордійчука, який до серпня 2010 р. мав спільний бізнес у ПП «Беларій» з компанією «Атолл Холдінг» Олега Боярина (автозавод «Єврокар»).