Після відкриття карної справи тролейбусники Кернеса закупили шини дешевше третину мільйона
21.09.2015   //  

КП «Тролейбусне депо № 2» (Харків) 14 вересня уклало угоду з ТОВ «Торговий Дім «Енергострой» про поставку пневматичних шин на суму 1,54 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних шин».

Замовлено 322 шини, які повинні бути поставлені протягом 2015 року.

Найменування товару Індекс навантаги  

Індекс швидкості

Кількість
Пневматична шина 11 R 22,5 не менший за 146/143 J 72
Пневматична шина 12.00   R 20 не менший за 154/149 J 160
Пневматична шина 275/70R22,5 не менший за 148/145 J,К,М 90

Ціни на окремі найменування шин не оприлюднено. Так само їх не було оприлюднено на минулому тендері тролейбусників у червні. Але тоді замовляли такі самі шини і у тій же кількості за 1,88 млн грн. Відтак очевидно, що на новому тендері вартість шин впала на чверть.

Новий тендер зі зниженою ціною було проведено після досудового розслідування  за минулу закупівлю. Його почала прокуратура Харківської області за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами тролейбусного депо.

Тоді місцеве відділення АМКУ виявило ознаки зговору, адже конкурс пройшов між фірмами двох рідних братів – Сергія та Владислава Овчаренків. Пізніше угода з ними була розірвана.

Переможцем нового тендеру є ТОВ «Торговий Дім «Енергострой», яке заснували Володимир Поляцьковий та Андрій Серговенцев. Його конкурентами на торгах були ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Електронтехсервіс ЛТД», ТОВ «Інтершина УА» та ТОВ «Укравтозапчастина». Але їх пропозиції були дорожчими.

ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Електронтехсервіс ЛТД» заснували Валентина та Андрій Зерній і Наталя Крилова. Засновниками ТОВ «Інтершина УА» є Валентина, Олександр та Руслан Горбенко. ТОВ «Укравтозапчастина» раніше належало холдингу «Укрпромінвест» Петра Порошенка. Тепер офіційно «Укравтозапчастина» на 90% належить британській компанії «Айелсі контракт лімітед», на 10% – ТОВ «Салон-магазин «Алеко», бенефіціаром яких є кіпріотка Марія Саверіадоу.