Екс-очільник «Антонова» має особняк під Києвом в одному селі з тестем Луценка
11.09.2015   //  

Колишній голова правління і конструктор ДАК «Антонов» Дмитро Ківа володіє будинком площею 1247 кв.м. в селі Стоянка під Києвом. Про це свідчить інформація “Гарної хати” з реєстру нерухомості, що є у розпорядженні «Наших грошей».

Володіння Ківи знаходяться на вул. Дніпровській на земельній ділянці площею майже 0,48 га.

При загальній площі будинку 1247 кв.м. житлова площа складає 468,4 кв.м. Які ще будівлі розташовані на території у витягу не повідомляється.

Свідоцтво права власності на будинок оформлене 27 березня 2014 р. Кабмін звільнив Ківу 9 квітня. Дмитро Ківа очолював ДАК «Антонов» від моменту його створення.

До 13 червня цього року Ківа був президентом-генеральним конструктором держпідприємства «Антонов». Ківу звільнило керівництво Укроборонпрому, в управління якого тепер перебуває ДП «Антонов».

Село Стоянка поблизу Києва відоме зокрема тим, що там є будинок, оформлений на тестя Юрія Луценка – Степана Нарембіка. Площа будинку – 859 кв.м., з них жилої площі майже 263 кв.м.

Журналісти програми «Без парканів», восени минулого року відвідали цей маєток. Господарі журналістів не прийняли. З будинку вийшла Ірина Луценко, яка повідомила, що їх сім’я проживає тут тимчасово поки в їхній квартирі ведеться ремонт. Також по домофону відповів сам Юрій Луценко, котрий пресу не впустив і назвав журналіста «чмошником». Нагадаємо, що Юрій та Ірина Луценки є народними депутатами. Цей будинок у своїх деклараціях вони не вказують. Ірина Луценко задекларувала тільки будинок на 187 кв.м. і квартири на 187 кв.м., 317 кв.м. іншої нерухомості. Юрій Луценко вказав, що має тільки квартиру 27,5 кв.м.

Свого часу в селі Стоянка було збудовано міст для генпрокурора Віктора Пшонка, щоб він не зупинявся на світлофорах, їдучи до свого маєтку в сусідньому селі Гореничі. Наступник Пшонки Віталій Ярема повідомляв, що генпрокуратура розслідує будівництво цього мосту, на якого з держбюджету було виділено 108 млн грн., а також грошима на нього нібито скидалися обласні прокурори.