Дружині замміністра за день до призначення чоловіка в уряд подарували квартиру на Печерську
10.09.2015   //  

Напередодні призначення Олега Паракуди першим замміністра в уряді його дружині подарували квартиру на Печерську. Про це йдеться в сюжеті Дмитра Гнапа для «Слідства.Інфо».

Більшу частину свого професійного життя Олег Паракуда провів на державній службі. Перед тим 1,5 пропрацював аудитором і 2 місяці в банку. Тепер в уряді Арсенія Яценюка, за власними словами Паракуди, він координує здійснення антикорпуційної реформи.

паракуда

Водночас, як встановили журналісти, цей 33-річний борець з корупцією їздить на люксовому позашляховику «Рейндж-Ровер» та мешкає в елітному будинку на Печерську.

11 березня 2014 р., за день до призначення Олега Паракуди першим заступником міністра Кабінету міністрів, його дружині подарували квартиру на Печерську на вул. Лабораторній,8. Площа квартири – 111 кв.м. На сайті оголошень за схожу квартиру в цьому будинку, тільки без ремонту, сьогодні просять 8,5 мільйонів гривень.

Як дружина придбала квартиру Олег Паракуда не пам’ятає, але запевняє, що у законний спосіб, і не міг пояснити цього у розмові з журналістом, обіцяючи письмову відповідь. Те, що квартиру подаровано за день його призначення він називає «дивним співпадінням».

Ірина Паракуда, дружина першого замміністра, працює нотаріусом і за минулий рік задекларувала майже 6,5 млн грн. доходу. Нотаріусам, як і державним службовцям, закон забороняє займатися підприємницькою діяльністю.

Крім того, з декларації Олега Паракуди видно, що на банківських рахунках у нього з дружиною 23,50 млн грн. (5,52 млн грн. в Олега Паракуди і 17,98 млн грн. – в Ірини Паракуди).

Перший замміністра згадав, що до 2005 року працював у комерційних установах, стверджує, що гроші зароблені з нотаріальних і юридичних послуг, виключно з інтелектуальної діяльності.

Від «Наших грошей»:

З березня 2004 року Олег Паракуда працював помічником народного депутата, якого невідомо. У березні 2005 р. призначений замначальника управління в Міністерство фінансів. З 2007 р. працював в Секретаріаті Президента, керував службою з питань звернень громадян. Після обрання президентом Віктора Януковича у жовтні 2010 р. був призначений заступником начальника Головного управління юстиції – начальником відділу державної виконавчої служби Київської області.