Головний фіскал Насіров «забув» задекларувати ще й бізнес дружини в Лондоні та Києві (документи)
09.09.2015   //  

Роман Насіров швидко звик до барських звичок попередників – він роз’їжджає на «Лексусі», який податківці купили у розпал Майдану за $173 тис. При цьому голова фіскалів має власний «Лексус» і «Тойоту камрі», однак віддає перевагу розкішній їзді за гроші платників податків, а не за свій рахунок.Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров не вказав у декларації про доходи за 2014 рік бізнес своєї дружини Катерини Глімбовської. Про це стало відомо з даних відкритого британського реєстру Companies House та українського Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Згідно з затвердженою формою подачі декларації про доходи, Насіров був зобов’язаний надати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства або організації – своїх та своєї родини. Однак у декларації Насірова за 2014 р. в розділі про бізнес членів родини стоїть прочерк.

ДЕКЛ1 ДЕКЛ2 ДЕКЛ3

Разом з тим дружина Насірова Катерина Глімбовська є власницею щонайменше однієї британської фірми та однієї української.

Катерина Глімбовська є дочкою Олександра Глімбовського, власника однієї з найбільших будівельних корпорацій України «Альтіс-холдинг». Водночас згідно з даними Британського реєстру компаній вона є одноосібною власницею фірми з аналогічною до батьківської корпорації назвою – «Altis ltd». В ній Глімбовська володіє всім статутним фондом у розмірі 1 000 фунтів стерлінгів. Компанія створена в січні 2014 р., директором також зазначена Катерина Глімбовська, а секретарем записаний брат Насірова – Євген Насіров.

АЛЬТIС ЛОНДОН ПОСАДОВI ГЛIМБОВСЬКА ВЛАСНИЦЯ

Адресою реєстрації фірми, а також контактною адресою Глімбовської та Насірова вказана Лондонська квартира – 5 City Tower, 3 Limeharbour, London, UK E14 9LS.

Нагадаємо, за даними екс-заступника Насірова по ДФС Костянтина Лікарчука, ця квартира також належить Роману Насірову. Витяг з Лондонського реєстру власності Лікарчук розмістив на своїй сторінці у Facebook.

КВАРТИРА 1 ЛФКАРЧУК

При цьому в деклараціях Насірова за 2013 р. та за 2014 р. квартира відсутня: єдина нерухома власність, яку вказав Насіров у цих деклараціях – це земельна ділянка.

На родину чиновника офіційно записано 500 квадратних метрів землі, житловий будинок площею 414 кв м, квартира на 157 кв м та інше нерухоме майно. Також на самого Насірова зареєстровано автомобілі Toyota Camry 2.4 та Lexus LX 570 5.7. На членів його сім’ї – Land Rover Range Rover 4.4.

Щодо українського бізнесу дружини, то з 2007 р. Катернина Глімбовська є співвласницею фірми ТОВ «Фонд Будівельних Ресурсів України», тут вона має частку у розмірі 1,75 млн грн., що складає 35% в статуному фонді товариства.

УКР ФIРМА

Роман Насіров подав декларацію 5 травня, після вступу в дію 26 квітня 2015 р. нового закону «Про запобігання корупції». Згідно з ним при подачі декларації забороняється надавати інформацію «несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі». В Кримінальному кодексі за недостовірну інформацію в декларації передбачено позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.