Після матюків «приватівського порошенківця» його фірма отримала 326 мільйонів на дорогу і нового голову САД
04.09.2015   //  
Олександр Шевченко вказує пальцем на неправильний ремонт траси Н-09, який робить не його фірма.

Олександр Шевченко вказує пальцем на неправильний ремонт траси Н-09, який робить не його фірма.

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 31 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «ПБС» на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-09 Мукачеве-Львів вартістю 325,96 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено ремонт 67 кілометрів дороги на ділянках км 318+925 – км 341+700 та км 349+123 – км 393+660. Тож питома вартість ремонту склала близько 4,9 млн грн за один кілометр.

На тендер подавали заявки ще дев’ять фірм, з них чотири були суттєво дешевшими від переможця: «Шляхове будівництво «Альтком» – 225 млн грн., «Дорлідер» – 261 млн грн., «Віта Констракшн» – 295 млн грн., «Шляхбуд-ЛІМ» – 301 млн грн.

Вісім конкурентів «ПБС» було відхилено з торгів через претензії до локальних кошторисів на окремі види робіт, при цьому суть претензій у відповідному протоколі не описана.

Відтак єдиним допущеним до участі конкурентом «ПБС» стало ТОВ «Трансстроймеханізація», яке належить болгарській фірмі «АО Гражданметропоставка» і чорногорській «АО Комунспецмонтаж».

ТОВ «ПБС» контролює народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Шевченко, він сам підтвердив свою причетність до фірми, яку журналісти «Наших Грошей.Львів» запідозрили у зв’язках з депутатом після першого виграного у 2015 році тендеру на ремонт цієї ж траси Н-09 на ділянках у Львівській області вартістю 245 млн грн. у червні.

Фірма «ПБС» отримала останній підряд після того, як Олександр Шевченко влаштував скандал під час початку ремонту дороги Н-09 Мукачеве – Львів поблизу смт. Більшівці Галицького району 20 липня. У той день Івано-Франківська САД уклала відповідну угоду з ДП «Івано-Франківський облавтодор» на ремонт ділянки траси км 313+904 – км 314+104 ціною 3,81 млн грн. і голова САД Микола Проців проводив урочистий захід прямо на трасі.

Однак Шевченко, а також нардепи Михайло Довбенко, Анатолій Матвієнко і Юрій Дерев’янко влаштували скандал. За словами Шевченка, нібито використовується неправильна технологія. Відтак будівельники мусили зупинити роботу, а за оцінкою журналістів найбільше нецензурною лайку відрізнявся сам Шевченко.

Саме після цього і відбувся тендер, у якому Івано-Франківська задля перемоги «ПБС» відхилила чотирьох набагато дешевших конкурентів фірми Шевченка. При цьому Миколу Проціва, який опонував Шевченку, було звільнено з посади директора Івано-Франківської САД і на його місце 25 серпня було призначено Василя Буджака. До цього Буд жак керував Городенківською райдержадміністрацією на Франківщині, а за часів Януковича працював у Коломийській РДА. На представленні Буджака колективу САД був присутній нардеп Довбенко, який був під час вищезгаданого скандалу у групі підтримки Шевченка.

Офіційно основним власником івано-франківської фірми «ПБС» є працівниця курорту «Буковель» Іванна Непик, близько півтора відсотки статутного капіталу належить Галині Колибабюк, яка також працює у «Буковелі».

Іванна Непик також є бізнес-партнером (у ТОВ «Ресурсна компанія») Віктора Шевченка, брата народного депутата Олександра Шевченка.

При цьому кілька років директором «ПБС» був Роман Родзоняк, який за даними «Захід. Нет« представляє у будівельних проектах фірму «Скорзонера» з групи «Приват» Ігоря Коломойського – власника курорту «Буковель».