Одеський воєнком, який за хабарі помагав відкосити від армії, мав золотий швейцарський годинник і розкішний джип
04.09.2015   //  
Пославшись на гангрену Юрій Піскун вийшов с СІЗО і втік на "больнічку", звідки не показує носа на лаву підсудних.

Пославшись на гангрену Юрій Піскун вийшов с СІЗО і втік на “больнічку”, звідки не показує носа на лаву підсудних.

Військовий комісар Одеської області і полковник Юрій Піскун, який вимагав гроші у призовників, вів розкішний спосіб життя, ховаючи свої доходи від податківців. Про це повідомляє 368.media.

Журналісти порівняли дані податкових декларацій Піскуна із переліком його майна, виявленого під час обшуку спіробітниками СБУ і прокуратури.

За 2013 рік Піскун задекларував 82 тис грн. доходу, а за 2014 – майже 120 тис грн. Жодної нерухомості чи автомобілів у деклараціях не зазначено.

Ulysse Nardin, Marine Collection, Maxi Marine Chronograph, 356-66-3/319

Ulysse Nardin, Marine Collection, Maxi Marine Chronograph, 356-66-3/319

Але при обшуку у Піскуна знайдено колекцію наручних годинників, найдорожчим з яких є швейцарський «Ulysse Nardin» із 18-каратного рожевого золота. Такий годинник може коштувати $18-22 тис.

Infiniti FX35

Infiniti FX35

Офіцер є власником автомобіля «Infiniti» FX35. Журналісти зазначають, що вживана іномарка такої моделі 2014 року випуску коштує $55 тис. Також у кабінеті Піскуна знайшли платіжні доручення на $17 тис і талони АЗС WOG на 1,3 тис літрів бензину.

При скромній зарплаті воєнком купив собі iPhone 5S ($520) та iPhone 5 Verizon ($460).

«Для відводу підозр в публічних місцях Піскун користувався недорогими телефонами Huawei C2802 і Samsung SCH-U365», – пише видання.

Ще в Піскуна знайшли техпаспорт на квартиру в Одесі на вул. Фонтанська дорога,123 і держакт на землю.

«Вільний час корупціонер любив проводити в Арк Спа Палас, Park Residence, ресторані «Изумруд», сауні «Адвокат» з кімнатою «відпочинку» і в салоні еротичного масажу «Аура». Одяг він купував в бутіку VR Vitto Rossi», – пише 368.media.

Відомо, що Піскун мав утримуватися у Дніпропетровському СІЗО. Але як повідомляє сайт 368.media, його звільнили звідти і госпіталізували через діабет, катаракту і гангрену. До свого затримання офіцер на здоров’я не скаржився. Тепер Піскун всіляко уникає судових засідань начебто збирається оформити ІІ групу інвалідності, щоб пом’якшити вирок суду, адже йому загрожує до 10 років в’язниці.

Від «Наших Грошей»:

Карну справу проти Юрія Піскуна відкрили в квітні цього року за підозрою в отриманні хабарів за видачу громадянам документів, що дозволяють уникнути призову на військову службу під час мобілізації в особливий період. 4 червня Жовтневий райсуд м.Дніпропетровська арештував вилучене під часу обшуку майно, в переліку якого є згаданий журналістами дорогий автомобіль, годинники, мобільні телефони, пластикові картки закладів магазинів і ресторанів та ін.

За інформацією з реєстру судових рішень, Піскун працював у змові зі своїм знайомим, а також підлеглим з військового комісаріату. Його знайомий підшуковував військовозобов’язаних і призовників, які не бажають проходити військову службу під час мобілізації, і вимагав у них винагороду для Піскуна в обмін на вирішення питання про проходження служби. У разі відмови призовникам погрожували у направленням на службу в зону АТО. У квітні цього року учасники схеми отримали дві хабарі у розмірі $1700 i $2000.