Харківська міськрада віддала 4 мільйони на супердорогу вирубку дерев «прокладці» зі статутником 100 гривень
22.08.2015   //  

Департамент житлового господарства Харківської міськради 18 серпня за результатами тендеру уклав договір з ПП «Престиж Буд Сервіс» на вирубку дерев на суму 3,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Планується вирубка сухих та аварійних дерев, розташованих на прибудинковій території комунальної власності об’ємом 4730 куб. м. Кількість дерев не вказана. Вартість вирубки одного кубічного метра деревини – 840 грн. Роботи мають бути виконані до кінця року.

Ціни на роботу є дуже високими. Наприклад, «Ємільчинський лісгосп АПК» Житомироблагролісу у березні поточного року замовив послуги з суцільної санітарної рубки та лісозаготівлі на рубках головного користування по 65 грн. за кубометр деревини.

А деревину, вже порізану на кругляк, в Україні можна придбати по 300-500 грн. за кубометр, що теж нижче від тендерної ціни вирубки дерев для харківських комунальників.

Фірма-переможець «Престиж Буд Сервіс» створена 4 березня цього року, має статутний внесок 100 грн і записана на Варібрус Лану Юріївну. Тендерною документацію передбачено, що учасник мав підтвердити наявність необхідного обладнання та техніки, мати 21 кваліфікованого працівника з досвідом та надати документи, щодо виконання подібних робіт.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Харків-Іва», яке пропонувало виконати роботи за 4,19 млн грн. Компанія записана на Вадима Олександрова, директором є Олена Гусєва.

В травні «Престиж Буд Сервіс» виграло тендер на реконструкцію казарми у Харкові. Субпідрядником для виконання робіт визначили ТОВ «Індіго Компані» Володимира Малини.

У лютому 2015 року Харківська мерія замовила послуги з вирубки дерев торгівельно-виробничому приватному підприємству «Ресурс» Ігора Тарновецького. Сума договору також складала 3,97 млн грн., термін дії – півроку.