Авіауніверситет заплатить понад півмільйона за прибирання директору свого ж профучилища
18.08.2015   //  

Національний авіаційний університет (НАУ) замовив прибирання за 576 тис грн у приватної фірми директора свого ж профучилища. Про це повідомляє Антикорупційний штаб м.Києва.

Йдеться про дві угоди на прибирання студмістечка і гуртожитків, укладені 3 червня за результатами тендерів.

Контракти підписали з ТОВ «Контур-2000», власником котрого є Ібраімов Таріель Толомушевич – також відомий як директор Вищого професійного училища НАУ.

При цьому, зазначає Антикорупційний штаб, найдешевшою була пропозиція не «Контуру», а ТОВ «Імпел Гріффін Сервіс», однак останнє з невідомих причин саме відкликало свою пропозицію.

Наразі «Антикорупційний штаб Києва» разом з депутатом Київради Галиною Янченко оскаржили цю закупівлю до київської прокуратури, оскільки наведені обставини можуть свідчити про потенційний конфлікт інтересів та надання посадовим особам НАУ неправомірних переваг фірмі «Контур-2000» під час тендеру.

Від «Наших Грошей»:

Власниками ТОВ «Контур-2000» значаться двоє осіб – Валерій Гікало і Таріель Ібраімов, останній контролює 80% статутного капіталу. За даними «ВДЗ» раніше фірма тендерів не вигравала.

Конкурентами ТОВ «Контур-2000» були чотири компанії. Один з них, згаданий вище «Імпел Гріффін», є відомою клінінговою компанією, на цьому тендері вона пропонувала послуги за 240 тис грн., тобто вдвічі дешевше від «Контуру».

З 15 червня в.о. ректора НАУ є Володимир Марченко, який раніше працював проректором вузу під начальством нардепа від Партії регіонів Максима Луцького.