Порт під керівництвом так і незвільненого Крука купив запчастин на 68 мільйонів, приховавши ціни
17.08.2015   //  

ДП «Іллічівський морський торговельний порт» 11 серпня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Маштехімпорт» на постачання устаткування на 67,78 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано запчастини сотень найменувань для перевантажувальної техніки (втулки, колеса, насоси, тощо), однак жодних даних про вартість придбаного устаткування порт у ВДЗ не оприлюднив всупереч вимогам Мінекономрозвитку.

Засновниками одеського ТОВ «Маштехімпорт» є Сергій Афонін та Віктор Шпінарьов. Майже у всіх випадках єдиним конкурентом фірми з різницею 3-5% було ПАТ «Конекрейнс Україна», яке належить фінській компанії «Konecranes Finland Corporation».

Нагадаємо, наприкінці липня було звільнено директора Іллічівського порту Юрія Крука. Про це заявляв голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, який звинувачував Крука у корупції.

“Я був учора в Києві, спеціально поїхав, і ми домоглися документа, щоб відсторонити від посади керівника Іллічівського порту пана Крука, і призначити тимчасово виконуючого обов’язки. Дізнавшись, що ми їдемо, він оголосив, що отруївся і терміново пішов у “заліг”. Звичайний шахраюватий український чиновник, який вирішив злягти з політичним грипом. Я буду чекати, поки він одужає, але сюди не повернеться, він піде в інші місця, куди всі вони повинні піти”, – розповів Саакашвілі.

Наразі у ЄДР Крук значиться директором і підписантом держпідпримєства «Іллічівський морський торговельний порт».

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про підряди ТОВ «Маштехімпорт» на 281,95 млн грн. Усі підряди фірма отримала від державних портів та держпідприємств, підпорядкованих Міністерству інфраструктури.