«Укрінтеренерго» зв’язалось з банком кандидата в мери Києва Думчева, якого називають кумом Яреми
14.08.2015   //  

думчевДПЗД «Укрінтеренерго» 2 липня уклало угоду з ПАТ «Комерційний банк «Преміум» на послуги по виконанню операцій на рахунках. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У опублікованому звіті немає жодних конкретних даних про вид, обсяги та вартість послуг. Вказано лише, що їх ціна має бути згідно тарифів банку. Угода укладено до кінця 2015 року і її дія має автоматично продовжуватись на 12 місяців.

Раніше жодних даних про співпрацю держкомпанії з цим банком не було.

Офіційно банк «Преміум» належить Ларисі Смірновій та Леоніду Перваку, екс-голові правління «Терра Банку», який належав донецькому бізнесмену Руслану Циплакову – давньому приятелю покійного сина екс-президента України Віктора Януковича. При цьому всі керівники «Преміуму» раніше працювали у «Терра банку», а перед тим у «Златобанку», який вважався підконтрольним донецькому бізнесмену Леоніду Юрушеву.

Головою спостережної ради банку «Преміум» є Сергій Думчев. У 2014 році він балотувався до Верховної ради на виборах 2014 року за списком «Сильної України» Сергія Тігіпка. Нині він рекламується як кандидат у мери Києва і очолює партію «Рух за реформи» разом з Павлом Погибою – заступником Думчева у наглядовій раді «Преміуму».

Як повідомляло LB.ua, Думчев є товаришем і нібито кумом колишнього генпрокурора Віталя Яреми. Крім банку «Преміум», Думчев також контролює «Класикбанк». Одним із офіційних власників цієї фінустанови є Дмитро Смірнов – чоловік Лариси Смірнової, на яку записана частка банку «Преміум».