Депутат, який проголосував за оренду землі під магазини свого сина, відбувся роз’ясненням від прокурора
14.08.2015   //  

Депутат Луцької міської Євгеній Ткачук проголосував за продовження оренди землі під магазини свого сина, але не визнаний корупціонером. Про це пише Волинь Post.

Євгеній Ткачук отримав дозволи на встановлення невеликих магазинів «Смакота» у червні 2010 року, через три місяці він уклав з Луцькою міськрадою договори оренди землі під магазинами на три роки. Через місяць Ткачук став депутатом міськради, де увійшов до земельної комісії.

В подальшому п’ять магазинів «Смакота» загальною площею 240 кв м. перейшли у власність сина депутата – Олександра Ткачука, а також товариша та бізнес-партнера сина – Богдана Линника. За оренду землі підприємці платили 36 тис грн. в рік.

У 2013 році Євгеній Ткачук в числі більшості депутатів проголосував за продовження оренди землі під магазинами сина, що заборонено законодавством.

Виданню Євгеній Ткачук підтвердив, що голосував за це рішення. «Я навіть не знав, що не можна голосувати. Хоча на комісії казав, що земельні ділянки, що знаходяться під магазинами належать Ткачуку Олександру та Линнику Богдану, і надавав письмову заяву голові земельної комісії, де було вказано, що Олександр Ткачук є моїм сином. Єдине, що я проголосував, і це виявилось порушенням. Проте назвати це корупцією, то це смішно», – повідомив депутат.

Він також розповів, що у 2013 році прокурор міста Сергій Данілін після його голосування «дав роз’яснення, щоб не було більше таких прецедентів, а міський голова з юристами роз’яснив депутатам, що такі дії є порушенням».

В прокуратурі міста Луцька виданню пояснили, що людину можна називати корупціонером тільки тоді, якщо вона потрапить до мін’юстівського єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Журналісти не знайшли Євгенія Ткачука в цьому реєстрі.

Від «Наших Грошей»

Депутат Євгеній Ткачук залишається власником та керівником приватного підприємства «Автоцентр Плюс».