Менеджер Януковича ледь не отримав третину мільярда на перевезення вугілля з ДНР на «Центренерго»
05.08.2015   //  

ПАТ «Центренерго» відмінило тендер на перевезення вугілля на Трипільську та Зміївську ТЕС у 2015 році очікуваною вартістю 305 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Планувалось перевезення 2 млн тонн антрациту та інших марок вугілля на станції Трипілля Дніпровське (Півд.-Зах.зал.) та Лиман (Півд.зал.). При цьому у конкурсній документації прямо вказано, що поставки мали вестись з території ДНР та ЛНР, а саме зі станцій Донецької залізниці Пелагеївський, Нижньокринка, Постникове, Слов’яносербська, Довжанська, Карахаш та Ровеньки.

Ще частина маршрутів була зі станцій Південної залізниці – Іллічівськ, Берегова, Чорноморська, Козача Лопань, Зерново, Тополі.

Тендер було відмінено 24 червня через скорочення видатків на здійснення закупівлі. При цьому «Центренерго» вже встигло провести розкриття пропозицій – було подано чотири заявки від фірм з пропискою у Києві.

Найдешевша заявка була у ТОВ «Транспортно-експедиторська компанія «Експрес-Транс». Ця фірма зараз зареєстрована у Києві на кіпрський кіпрський офшор «Делверо холдінгз лтд» (Delvero holdings ltd). Однак до окупації Донбасу російськими терористами вона була зареєстрована у селі Спартак Донецької області на місцевого мешканця Володимира Невмержицького, відомого як голова профспілкового комітету шахти ім. Фрунзе у окупованих терористами ЛНР Ровеньках.

При цьому нинішній директор «Експрес-трансу» Сергій Вебер у 2012 році був директором з перевезень корпорації «Міжрегіональний Промисловий Союз», яку контролювали структури Віктора Януковича.

Також у тендері брали участь фірми, до яких причетно оточення народного депутата від «УДАРу» Руслана Сольвара.

Учасник тендеру «Центренерго» Дані про власників
ТОВ «Ресурсснаб»

ЄДРПОУ 33501508

03113, м.Київ,

пр.-т Перемоги 68/1, оф.62

тел(093)742-66-44

 

Фірма була заснована киянкою Наталією Меркуловою (Слуцькою), яка також виступала партнеркою одеського адвоката Михайла Партікевича у низці фірм.

Нині «Ресурснаб» записано на Миколу Сушкова, який в минулому засвітився в партії Литвина та був заступником начальника одного з управлінь в Держінвестпроекті України.

ТОВ «Транспортно-експедиторська компанія «Експрес-Транс»

ЄДРПОУ 36731429

02081, м.Київ,                            вул. Здолбунівська, буд .7-Д, корпус З

Тел.(044)394-51-42

У 2010 році ця фірма була зареєстрована у селі Спартак Донецької області на місцевого мешканця Володимира Невмержицького, відомого як голова профспілкового комітету шахти ім. Фрунзе у окупованих терористами ЛНР Ровеньках.

Нині фірма отримала реєстрацію у Києві та нового засновника – кіпрський офшор «Делверо холдінгз лтд» (Delvero holdings ltd), директором став Вебер Сергій Михайлович. За часів президента Януковича Вебер був директором з перевезень корпорації «Міжрегіональний Промисловий Союз», яку контролювали структури самого Януковича.

ТОВ «Метрудтранс»

ЄДРПОУ 34980991

01042, м.Київ,

вул. Івана Кудрі, 14, оф.8

тел.(044)494-30-03

Компанію «Метрудтранс» заснував у 2007 р.р. Артем Мініч, він же був незмінним директором. У вересні 2014 року фірму переоформили на Володимира Пашка, а директором тоді ж став Андрій Федоровський.

Мініч є співвласником ТОВ «Нараївська гірничопромислова компанія» і страхової компанії «ПАТ СК «Терен». Співвласником першої та членом наглядової ради й міноритарним власником другої фірми є Олексій Мозговий, помічник народного депутата Руслана Солевара від «Блоку Петра Порошенка» з транспортного комітету Верховної Ради. Серед помічників Сольвара також є Марина Пашко, можливо однофамілиця нинішнього власника «Метрудтрансу» Володимира Пашка.

У 2001 р. Сольвар заснував ТОВ «Укрзернотранс-К», яку в 2004 переоформили на Мініча й Мозгового (лишалися співвласниками щонайменше до початку 2013 р., віднедавна частку Мініча переоформлено на того ж Володимира Пашка). При цьому відомо, що до 2012 рр. сам Руслан Сольвар продовжував працювати в «Укрзернотранс-К» на посаді комерційного директора.

Окрім того у 2000р. Сольвар створив ПП «Фреш Лайн», яке одночасно з «Укрзернотранс-К» також перереєстрували на Мініча. Мініч лишався власником до 2008 р., пізніше компанію переоформили спочатку на Федоровського, потім на Мозгового.

Також до кінця 2012 р. Мініч був власником ТОВ «Автокар-777», наразі належить Мозговому й луганчанці Світлані Третяковій.

Усі три компанії спеціалізуються на перевезеннях/транспортуванні.

Нагадаємо, у Верховній раді Сольвар входить до комітету з питань транспорту.

ТОВ «Моноліттранскомпані»

ЄДРПОУ 38704659

01133, м.Київ, провулок Лабораторний, буд.1

Тел.(044)237-02-67

Ця фірма вже розігрувала тендери з «Метрудтрансом».

Засновником є Микола Бачала, а директором – Богдан Вікторович Катрук. Фірму засновано в квітні 2013 р. Свого часу Богдан Катрук розміщував у мережі інтернет резюме для пошуку роботи, де вказав, що походить із смт Піщанка Вінницької області. Нагадаємо, що уродженцем саме цього селища є Руслан Сольвар.