Фірма з рахунками у Жванії продала «Центренерго» газу на 200 мільйонів
05.08.2015   //  

газ центренергоПАТ «Центренерго» 30 березня уклало угоду з ТОВ «Газтранспроект» на постачання 19 млн кубометрів природного газу на 194,63 млн грн. Дані про угоду опубліковані у квартальному звіті держкомпанії у «Віснику державних закупівель».

Газ законтрактовано по 10 244 грн. за тисячу кубометрів. Це значно дорожче від граничної ціни газу для промисловості, встановленої НКРЕКП на червень – 6 600 грн. Однак це трохи нижче від рівня цін від Нацкомісії для березня. Тоді було встановлено 8 900 грн. без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2 відсотків, тарифів на послуги з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом. З урахуванням усіх цих додатків ціна газу від «Газтранспроекту» була б нижчою від рівня НКРЕКП.

Засновником і директором ТОВ «Газтранспроект» є Юрій Смаглюк. Раніше особа зтаким ПІБ очолювала держпідприємство «Госпрозрахункове кадастрове бюро» (Ірпінь).

За даними «ЛІГАБізнесІнформ», фірма «Газтранспроект» також веде справи з Одеським припортовим заводом. Оприлюднено проект угоди між фірмою та ОПЗ на поставку газу на державний завод по давальницькій схемі. Вона передбачає, що у другому півріччі цього року майже вся робота ОПЗ буде вестись на газі «Газтранспроекту», і саме цій фірмі буде належати вся отримана з цього газу продукція – аміак та карбамід.

За даними депутата від «Народного фронту» Тетяни Чорновіл, компанія купує газ на внутрішньому ринку України, зокрема у структур, підконтрольних Олександру Онищенко.

За даними «Ліги», «Газтранспроект» тримає рахунки у «Діамантбанку» Давида Жванії. Бізнес-партнер Жванії Сергій Перелома торік став замголови правління «Нафтогазу України», а цього року очолив наглядову раду Одеського припортового заводу. Після цього у СМІ і зявився проект угоди ОПЗ і «Газтранспроекту».