Віце-прем’єр хамськи і протизаконно забудовує один з Печерських пагорбів (фото)
02.08.2015   //  

Місце дії: Бусова гора неподалік від Ботанічного саду, ділянка між вулицями Новоселицькою і Буславською. На “гугломапі” вона ще виглядає будмайданчиком…

карта

…але зараз там вже височіє новобудова. Прекрасно видно, що вигнали вже дев’ять поверхів.

будівництво фото загальне

А тепер трохи змінимо ракурс і подивимось на паспорт об’єкта.

будівництво план план

Це будівництво 4-поверхового житлового будинку – чотириповерхового, Карл! Але чудово видно, що поверхів щонайменше вже вдвічі більше – на четвертому поверсі якраз кінчається червона труба.

Фото будівництва Андрія Яницького

Фото будівництва Андрія Яницького

То чиє ж це ТОВ «Житлобудінвест», що отримує дозвіл на одне, а потім добудовує ще й на помідорчики, і на бутерброд з ікрою?

житлобудінвест єдр

Ба, знайомі всі фігуранти! Засновник – Валерій Вощевський:

    Це справді частина біографії Вощевського, яку роздали народним депутатам перед голосуванням за призначення віце-премєра.

Це справді частина біографії Вощевського, яку роздали народним депутатам перед голосуванням за призначення віце-премєра.

«Вікіпедія» і купа ЗМІ підтверджують – таки да, у «Житлоінвестбуді» сидить віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський, член «Радикальної партії Ляшка».

Вощевський гугельВощевський вики

Директором фірми є Ігор Клепач. Раніше він був добре відомий мешканцям Чоколівки, як директор ТОВ «Ерде девелопмент» з групи «Inteco» нинішнього нардепа від БПП Дмитра Андрієвського, що кілька років тому зі скандалом всадила багатоповерхівку на вул. Курській замість громадського басейну. Клепач тоді ж балотувався до парламенту по цьому ж округу на Соломянці. Ну як балотувався… Зайняв останнє місце, а перше – його тодішній босс Андрієвський.

клепач вибори андрієвський

Однак повернімось до «Житлобудінвесту». Якщо ще хтось сумнівається у паролях та явках додамо рішення суду, у якому ділянки під цією новобудовою об’єднано з сусідньою під житлокомплексом «Ренесанс резиденс» по Новоселицькій вулиці. А на «Гарній хаті» дуже добре видно, що землею там володіє фірма «Житлобудінвест» з кодом ЄДР 32162782, який належить саме фірмі Вощевського.

гарна хата

При цьому землею під житлокомплексом також володіє і фірма «Ренесанс», а машиномісця у комплексі записано на нинішнього власника цієї фірми Михайла Овдієнка. Однак це зараз. А ще кілька років тому «Ренесансом» володіли Людмила і Олена Зайчуки – це дружина і донька нинішнього посла України в Чехії Бориса Зайчука. На початку 1990-х він був замголови Київо-Святошинської РДА, а потім до 2007 року очолював Пенсійний фонд України.

зайчук

Тепер спробуємо пожалітись у Держархбудінспекцію на волюнтаризм, свавілля та очевидне порушення всіх мислимих норм при будівництві 9-поверхівки замість дозволених чотирьох. І побачимо, що громадяни раніше вже звертались у цю контору саме за цю новобудову, коли вона лише на два поверхи перевищувала дозволену висотність:

дабі запит

І ви знаєте, ДАБІ відповіло.

відповідь дабі1 відповідь дабі2 відповідь дабі3

Але відповіло так само хамськи, як будується Вощевський. Людині, яка просила провести перевірку законності зведення будинку вже вищого від дозволеного цією ж ДАБІ, директор столичного департаменту інспекції Леся Горобченко офіційно запропонувала «надіслати обґрунтоване звернення щодо порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності ТОВ «Житлобудінвест»!

відповідь горобченко

Тобто тепер залишаються лише філософське питання. Якими засобами змусити Лесю Горобченко покинути офіс ДАБІ і притягнути на будівництво, щоб вона своїми очима побачила девятиповерхівку?

Може, вилами? Які так полюбляє Олег Ляшко, лідер Радикальної партії, яка і делегувала хамського забудовника Валерія Вощевського у Кабінет міністрів?

ляшко

Блог від: Юрій Ніколов