«Попередник» Бейліна по фірмі Ложкіної за мільйон замовив «джинси» для Дніпропетровської ОДА
31.07.2015   //  

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської облдержадміністрації 24 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Видавництво «Вісті» на послуги з висвітлення діяльності Дніпропетровської ОДА в друкованих ЗМІ на суму 990 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На липень – грудень 2015 року замовлено 70 тис квадратних сантиметрів газетної площі у виданнях обласного, районного та міського розповсюдження, засновниками і співзасновниками яких є органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади.

Вартість розміщення у цих газетах становить 14,15 грн. за кв см. При цьому у конкурсній документації йдеться про інформацію, яка не маркується позначками реклами, а про «розміщення оперативних достовірних матеріалів інформаційно-аналітичного характеру».

Вказана ціна відповідає прайсу на розміщення реклами у дніпропетровському випуску безкоштовної газети «Вести».

ТОВ «Вісті» виграло тендер у комунального підприємства Редакція газети «Наше місто» з різницею 0,3%. Така «конкуренція» призвела до того, що тендерна ціна була лише на 1% нижчою від очікуваної вартості 1 млн грн., яку встановив замовник.

Минулого року аналогічний підряд інформаційного департаменту Дніпропетровської ОДА «Вісті» виграли за 500 тис грн., тоді розміщення оцінили у 8,59 грн. за кв см.

Так само коштувала угода між ОДА і «Вістями» і у 2013 році.

Нагадаємо, Дніпропетровську облдержадміністрацію цього року очолив Валентин Резніченко. Він працював у «Українському медіа холдингу» коли той належав Борису Ложкіну, нинішньому голові Адміністрації президента України. Окрім того, що на Резніченка реєструвались юридичні особи ЗМІ з медіа-холдингу, він також був бісне-партнером Лариси Ложкіної. З 2008 року фірма Резніченка «Кепітал менеджмент групп» була співвласником ТОВ «Віноманія» разом з матір’ю Бориса Ложкіна. Третім партнером у «Віноманії» була киянка Олена Калашникова. Зараз у ЄДР вказано, що власниками «Віноманії» залишились Ложкіна і Калашникова, а фірму Резніченка замінив Михайло Михайлович Бейлін – нинішній позаштатний радник голови Адміністрації президента Ложкіна.

Бейлін відомий як консультант юридичної компанії «Астерс» (раніше називалась «Шевченко, Дідковский і партнери» і саме її співвласник Ігор Шевченко нещодавно був зі скандалом звільнений з посади міністра екології). Також Бейлін володіє низкою ресторанів («Dim Sum», «Кувшин», «Сом»).

У ЗМІ Бейліна називають непублічним куратором Мінінфраструктури та МінАПК від Бориса Ложкіна. При цьому участь Бейліна у погодженні щодо призначень визнали новий в.о. директора «Укрзалізниці» Олександр Завгородній та в.о. директора ДП «Укрзалізничпостач» Євген Хорощак.