Бюджетники Херсонщини кожну другу гривню за вугілля платять окупованому Донбасу
30.07.2015   //  

Бюджетні установи Херсонської області в 2014-2015 роках закупили вугілля на 30 млн грн, при цьому частка антрациту, видобуток якого сьогодні не контролює Україна, склала 56%.

Такі дані були отримані управлінням з питань внутрішнього аудиту Херсонської облдержадміністрації в ході перевірки закупівель 20 установ, що фінансуються з обласного або районних бюджетів.

Виявилося також, що постійними переможцями у вугільних тендерах, які проводили переважно комунальні установи «Районні центри по обслуговуванню закладів освіти», протягом декількох років є тільки три підприємства. Це приватне підприємство «Мирненській паливний склад», ТОВ ТД «Югмегаторг», ТОВ «Артмаркет».

Найбільше угод за бюджетні кошти було укладено з ПП «Мирненський паливний склад». З січня по липень 2015 року між центрами обслуговування освітніх закладів та приватним підприємством «Мирненський паливний склад» було ухвалено угоди на суму в 4,55 млн грн. Управління з питань внутрішнього аудиту встановило, що у ПП «Мирненський паливний склад» працює дві людини з місячним фондом заробітної плати у 2750 гривень.

За результатами перевірки губернатор Херсонської області Андрій Путілов зобов’язав Херсонську обласну адміністрацію підготовити пропозиції закладам освіти, щодо постачання альтернативних джерел палива.

ПП «Мирненський паливний склад» створено у жовтні 2012 року, керівником є Олександр Карпов. Підприємство зареєстровано в Каланчанчацькому районі Херсонської області, приблизно за 35 кілометрах від кордону з Кримом.

В січні 2015 року інтернет видання «Svoboda.fm» звинуватило Олександра Карпова за зв’язки з терористами.