Сестра нардепа Шаповалова забудовує берег Дніпра у Кременчуці (фото)
29.07.2015   //  

У Кременчуці Полтавської області в природоохоронній зоні на березі Дніпра йде забудівля на земельній ділянці, яку орендує підприємство сестри народного депутата Юрія Шаповалова – Ірини Мовчан. Про це пише «Телеграф».

забудова1

забудова2 забудова3

За інформацією земельного управління виконкому Кременчуцької міськради, земельну ділянка на вулиці Флотській, 10 площею 1,2 га орендує приватне підприємство «Апілак». Договір укладено в 2010 році на 5 років – до грудня цього року.

Згідно з ЄДР, засновником «Апілак» є Ірина Мовчан. Крім того, вона керує приватним підприємством «Сав-юр», яке зареєстроване на вулиці Першотравневій, 44. За цією ж адресою знаходиться магазин мережі електроніки «Фокстрот». Раніше його регіональним керівником був Юрій Шаповалов. Засновником «Сав-юр» є ТОВ «Фокстрот-Кременчук» (кінцеві бенефіціари, згідно з ЄДР – Сандра Маделен Перин з Сейшельських островів і Юрій Шаповалов -“НГ”).

Одним з підтверджень того, що власниця «Апілаку» та керівниця «Сав-юр» є сестрою нардепа Юрія Шаповалова, можуть слугувати фото Шаповалової (Мовчан) у соцмережі «Однокласники». В її альбомі «Весілля сина» є фото нардепа з підписом «побажання щастя племіннику».

шаповалов

шаповалова

Наразі на земельній ділянці збудовано котедж і забудова продовжується. Площа орендованої землі самовільно була збільшена на 1560 кв. м, які використовуються для заїзду.

Народний депутат Юрія Шаповалов пройшов в Раду по мажоритарному округу у Кременчуці, а зараз входить в парламентську групу «Воля народу» Ігоря Єремєєва.

Ще одну земельну ділянку в природоохоронній зоні площею близько 1 га на березі Дніпра на вулиці Флотській, 6 орендує громадська організація «Клуб відпочинку працівників правоохоронних органів».

По-сусідству на ділянці на вулиці Флотській, 4-а знаходиться цілісний майновий комплекс водозабірної станції, який за рішенням суду перейшов від ПП «Стрілець» приватній особі Сергію Галаті. Він – співвласник та керівник будівельної фірми «Легбудпроект». Донедавна керував місцевою організацією «Свобода». Наразі ділянка на Флотській, 4-а не оформлена, клопотання про розроблення технічної документації із землеустрою Галата поки не подавав, хоча обіцяв. Орендна плата не стягується.