Столичну митницю очолив бізнес-партнер Юри Єнакіївського з «УДАРу-Солідарності»
14.07.2015   //  

генотестЗаступник Голови Державної фіскальної служби України Костянтин Лікарчук представив колективу Київської міської митниці нового очільника – Ігоря Піковського. Про це повідомили у Державній фіскальній службі м.Києва.

Ігор Піковський у 2008 – 2010 роках обіймав посаду першого заступника голови Державної митної служби Валерія Хорошковського та Анатолія Макаренка.

У 2014 році він обрався депутатом Київської міськради від «УДАРу-Солідарності». І вже тоді було відомо, що Піковський є бізнес-партнером нардепа Юрія Іванющенка.

Піковський ще 2010 році виступив співзасновником єнакіївського ТОВ «Генотест», де двома іншими співзасновниками були фірми «Ставр» і «Фінансова компанія «Лідер». Ці фірми є акціонерами банку «ТК Кредит» і нині їх кінцевими бенефіціарами вказано громадян ПАР Ван Геердена та Ван Зіл. Раніше ці фірми мали єнакіївських засновників, а МВС встановило, що «ФК «Лідер» була створена племінником Іванющенка «задля придбання бази відпочинку «Орджонікідзе» в курортній зоні Святогорська».

Юрій Іванющенко на початках правління президента Віктора Януковича вважався неформальним куратором митниці.

Директором «Генотесту» є Олег Булгаков, який також очолює правління київського ПАТ «Промзв’язок», чию наглядову раду очолює Піковський. Це підприємство контролювалось структурами групи «VS Energy» російський бізнесменів Олександра Бабакова та Євгена Гінера, який належить Одесаобленерго та Київобленерго.

Ігор Піковський також має частки у статутних капіталах ТОВ «Ринок «Шацький» і ТОВ «Любомль-ринок» (обидва Волинська обл.).

Дружина Ігоря Піковського та його сини Михайло і Ігор у різний час виступали засновниками низки фірми: «Кабельзбут», «Кастом культура Україна», «Ексім-м’ясопродукт», «АС-інвестментгруп», «Екомашпрод», «Екіпаж», «Енерджи Юкрейн лтд», «Євроространзит», «Юридична компанія «Ел Енд Сі».

Нагадаємо, у парламентській фракції «Блоку Петра Порошенко» є народний депутат Олег Недава – один з топ-менеджерів групи Юрія Іванющенко. Недава був підписантом фонду «Нові технології», який очолював безпосередньо Іван Аврамов, один з найближчих партнерів Іванющенка.