Краматорська влада без тендеру замовила проекти реконструкції двох парків на мільйон
11.07.2015   //  

Комунальне підприємства «Об’єднання парків культури та відпочинку» замовило у ДП «Східноукраїнський екологічний інститут» проекти реконструкції двох парків на 1,28 млн грн.

Про це йдеться в договорах-підрядах, копії яких є в розпорядженні «Наших Грошей».

Вартість розробки проекту по реконструкції парку імені Пушкіна становить 0,61 млн грн. З них 0,11 піде на інженерно-гіодезичні вишукування, 0,05 млн грн. – на інженерно-геологічні вишукування та 0,41 млн грн. – на розробку робочого проекту. Під час проектування планується вивчити геодезію та геологію 24 гектарів парку та зробити для цього 4 свердловини по 10 метрів глибиною.

Згідно з технічним завданням, у проекті має бути передбачено демонтаж існуючого літнього кінотеатру, організація веломаршрутів, пандусів, освітлення та організація спеціальних ділянок для розміщення закладів громадського харчування. Також у парку мають з’явитися дитячу майданчики для дітей віком від 3 до 7 та від 7 до 14 років, скейтдром, майданчик воркраут та туалет.

Проект реконструкції парку імені Леніна буде коштувати місту 0,67 млн грн. З них на різноманітні вишукування піде 0,16 млн грн, а безпосередньо на розробку проекту – 0,47 млн грн. Згідно з технічним завданням, у парку має з’явитися декоративний розплідник рослин та автостоянка на 30 машин., Також повинні бути передбачені веломаршрути, реконструкція танцмайданчика та облаштування пандусів. Також на території парку має бути заплановано дитячий майданчик для дітей віком 3-14 років, мотузковий парк,військова смуга перешкод, майданчик Воркраут та туалет.

Згідно з планом, обидва робочих проекти мають з’явитися вже в серпні.

Цікаво, що ще до початку проектування проектна організація отримала передплату у розмірі 0,22 млн грн.

Не зважаючи на те, що фінансуються ці роботи з міського бюджету, ніякого тендеру на проведення цих робіт не проводилося.

КП «Об’єднання парків культури та відпочинку» є 100% власністю Краматорської міської ради. В свою чергу власником ДП «Східноукраїнський екологічний інститут» є Міністерство екології та природних ресурсів.