Дніпропетровська ОДА зливає ошфорникам 122 мільйони на прибиральну техніку
09.07.2015   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 7 липня уклав угоди з ТОВ «Альфатех» на придбання техніки на суму 122,09 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено екскаватори-навантажувачі з навісним обладнанням (16 штук), фронтальні навантажувачі з навісним обладнанням (3), автогрейдери (8), вакумні підмітально-прибиральні машини (5). Вся техніка має бути новою.

Ціни на окремі види техніки не оприлюднено. Вдалося встановити тільки вартість підмітально-прибиральних машин, які купували по окремому договору. Одна така машина коштуватиме 6,58 млн грн.

Минулого літа Дніпропетровська ОДА вже підписувала з «Альфатехом» договір на придбання екскаваторів і навантажувачів на 50,02 млн грн., а у 2013 році замовлено прибиральної спецтехніки – на 89,74 млн грн. Чи відбулися поставки по цих контрактах невідомо.

Основним власником ТОВ «Альфатех» є віргінський офшор «Альфатеховерсіз ЛТД», бенефіціар якого не вказаний. Мінротарним співвласником «Альфатеху» з часткою менше 1% значиться Олександр Романюк. Він же є директором ТОВ «Торговий дім «Альфатех», що завдене на «Альфатех Комерс ЛТД» з Віргінських островів. Цей же офшор виступив засновником ряду компаній (ТОВ «ТНП.Ком», ТОВ «ТГ Лунапак»), разом з «Альтус Ассетс», яку пов’язують з мільйонером Вадимом Єрмолаєвим.

До початку липня 2008 року ТОВ «Альфатех» напряму володіло ТОВ ВКФ «Укрсельхозпром» Вадима Єрмолаєва.

За даними ВДЗ, саме після зміни власників «Альфатех» почав отримувати підряди. Наразі з цією компанією укладено угод на суму 394,76 млн грн.