Радник Ставицького скаржиться, що його викидають з тендеру Держгеонадр
01.07.2015   //  

ТОВ «Беніш Джі Пі еС Україна» оскаржує в Антимонопольному комітеті закупівлю геологорозвідувальних робіт Державної служби геології та надр. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Закупівля має 276 лотів і її очікувана вартість складає 113,31 млн грн.

«Беніш Джі Пі еС Україна» оскаржує закупівлю тільки по 9 лотах, по яких вона подала свої пропозиції:

  • №9 Ведення автоматизованої бази даних щодо потреби в питній воді, замовлень та виконання робіт з буріння артезіанських свердловин
  • №47 Моніторинг стану мінерально-сировинної бази і ревізія державного балансу запасів корисних копалин промисловості будівельних матеріалів Одеської, Миколаївської, Херсонської областей та шельфу Чорного моря
  • №128 Створення банку первинної геохімічної інформації території діяльності ДП «Українська геологічна компанія»
  • №129 Створення бази даних геолого-геофізичної вивченості території діяльності ДП «Українська геологічна компанія»
  • №196 Забезпечення державного обліку нафтогазових свердловин України та аналіз стану і перспектив нафтогазоносності свердловин
  • №198 Моніторинг стану запасів родовищ корисних копалин, що перебувають в розробці
  • №217 Вивчення світової практики співробітництва геологічних служб та виконання міжнародних проектів
  • №220 Складання ГІС-Атласу карт геологічного змісту України м-бу 1:2 500 000 (з базами даних корисних копалин)
  • №233 Супровід галузевої геологічної інформаційної системи та її розвиток

Розкриття пропозицій відбулося 16 червня. Рішення про відхилення і акцепт пропозицій у «Віснику держзакупівель» ще не публікувалися.

У протоколі торгів сказано, що «Беніш Джі Пі еС Україна» подав не всі документи – відсутня копія свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість.

У протоколі торгів представник «Беніш Джі Пі еС Україна» зазначив, що, згідно зі змінами до податкового кодексу, з початку 2014 р. свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість не видається. Натомість учасник подав витяг з держреєстру платників податку. «Беніш Джі Пі еС Україна» вважає, що замовник намагається неправомірно відхилити його пропозиції.

Разом з тим, весь зміст скарги в АМКУ поки невідомий. Наразі «Беніш Джі Пі еС Україна» єдиний з учасників, хто оскаржує закупівлю. Антимонопольний комітет призначив розгляд скарги на 22 липня.

Засновниками «Беніш Джі Пі еС Україна» є Євген Фельдшеров, мальтійська компанія «Сек’юріті Сінтез енд Девелопмент Лімітед» і ТОВ «Торговий дім «Укртекст». Остання належить Віктору Чопенку і компанії «Беніш Груп Лімітед», також зареєстрованій на Мальті.

Євген Фельшеров у 2013 році відомий як позаштатний радник Едуарда Ставицького, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості.

Після втечі з України Едуарда Ставицького генпрокуратура повідомила, що у 2012 році Міністерство природи під керівництвом Ставицького купило устаткування на 9,7 млн грн. у «Беніш Джі Пі еС Україна». Міністерство дало право «Беніш Джі Пі еС Україна» самому розробити тендерну документацію. Придбана продукція з часу закупівлі за цільовим призначенням не використовувалася. За фактом зловживання службовим становищем посадовцями Мінприроди генпрокуратура відкрила кримінальне провадження.