Офшор, який Наливайченко пов’язує з Ставицьким, належить замдиректора «Укрінмашу» з вертикалі Порошенка
26.06.2015   //  

Бейрок-КрючковКінцевим бенефіціаром «Бейрок Файненс Лімітед» є Леонід Васильович Крючков. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру юросіб.

Минулої п’ятниці Валентин Наливайченко назвав в ефірі «Шустер Live» два белізькі офшори «Мелліан Менджмент ЛТД» і «Бейрок Файненс Лімітед», на які виводяться кошти колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького і тих, хто «став його кришувати після перемоги Майдану».

Наливайченко стверджував, що «БРСМ-Нафта» потрапила у сферу впливу екс-замгенпрокурора Анатолія Даниленка, якого він як голова СБУ викликав на допит у справі щодо пожежі на нафтобазі під Києвом. Однак невдовзі після цього Верховна Рада за постановою президента Петра Порошенка зняла Наливайченка з посади голови СБУ, а допит Даниленка було скасовано.

За даними держреєстру, у 2014 році на «Мелліан Менджмент ЛТД» було переоформлено ТОВ «БРСМ-Нафта». Кінцевий бенефіціар цього офшору у держреєстрі поки не вказаний.

Нібито причетні до Ставицького офшори, оприлюднені Валентином Наливайченком.

Нібито причетні до Ставицького офшори, оприлюднені Валентином Наливайченком.

Натомість бенефіціаром «Бейрок Файненс Лімітед» значиться Леонід Крючков. Це стало відомо з витягу на фірму ТОВ «Київська Торгова Група», де «Бейрок» є засновником.

Леонід Крючков з минулого року є заступником директора «Укрінмашу», що є дочірнім підприємством державного концерну «Укроборонпром» з президентської вертикалі Петра Порошенка.

Також «Бейрок Файненс Лімітед» було співзасновником ТОВ «Братислав-Плаза» разом з Антоніною Сліпченко, в якої з Леонідом Крючковим були виписані довіреності на автомобілі одне одного. Пізніше офшор вийшов із засновників «Братислав-Плаза» і компанія наразі контролюється Сліпченко.

Ще «Бейрок» у 2010 році увійшов до складу засновників ТОВ «Грандіс Інвестментс», керівником якого майже рік після створення пропрацював Євгеній Ільїн, племінник Геннадія Ільїна. Родини Ільїних та Даниленків є давніми партнерами по бізнесу. Свого часу Геннадія Ільїна називали начальником охорони бізнесмена Петра Порошенка. Після Євромайдану Ільїн-старший став депутатом Київради від фракції «Удар-Соладарність». Сьогодні «Грандіс Інвестментс» перебуває в стані припинення і інформація про його бенефіціарів в держреєстрі відсутня.

Докладніше про брата Крючкова, який нещодавно намагався увійти у схему по імпорту російської електроенергії, у статті «Офшор подвійного призначення»