«Артемсіль» купила плівки на 17 мільйонів у оточення горлівського авторитета
11.06.2015   //  

ДП «Артемсіль» 9 червня уклало угоди з ТОВ «Торговий дім «Рондо» на постачання плівки на суму 17,39 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 150 тонн плівки поліетиленової термозбіжної по 77,52 грн/кг., а також 100 тонн плівки поліетиленової рукавної по 57,60 грн/кг.

Порівняно з минулорічним тендером ціна на рукавну плівку зросла майже утричі. У травні 2014 року «Артемсіль» купувала її по 19,5 грн. Разом з тим, курс долара з того часу виріс лише у 1,7 рази – рік тому за долар давали 12 гривень.

«Торговий дім «Рондо» заснував у грудні 2011 року Володимир Перець з міста Горлівки Донецької області. Основним видом діяльності компанії було промислове виробництво риби. Наразі фірма змінила місце реєстрації на Полтаву і записана на Ігнатьєва Вадима Анатолійовича. Особа з таким ПІБ відома як житель м.Антрацит Луганської області з зони АТО, що не підконтрольне українській владі.

У держреєстрі та звіті про закупівлю ТД «Рондо» вказало номер телефону (050) 906-44-94, яким користується ТОВ «Сан Рей», що постачало плівку ДП «Артемсіль» минулого року.

Фірма «Сан Рей» була створена у Горлівці, але після початку війни на Донбасі змінила місце реєстрації на Київ. Новим власником фірми значиться Микола Швець.

Раніше співвласником «Сан Рей» був Олег Ткаченко, чия дружина Лариса Ткаченко є власницею ресторану «Гостинний двір».

У Горлівці «Сан Рей» і ресторан «Гостинний двір» були зареєстровані по вул. Мініна і Пожарського, 134, де також розміщується ТОВ «АБМ Групп», співвласниками якого є «смотрящий» по Горловці від Юри Єнакіївського Армен Саркісян і віце-президент Горлівської федерації боксу Богдан Левощенко.

За даними ЗМІ, Саркісян контролює також і «Гостинний двір», котрий називають його штаб-квартирою. У січні минулого року Саркісян керував молодиками, що перешкоджали акції Автомайдану в Донецьку.

За даними держреєстру, «АБМ Групп» і «Гостинний двір» досі зареєстровані в Горлівці, захопленій проросійськими бойовиками.