Фірма довіреної особи екс-голови Апеляційного госпсуду Харківщини узаконила через суд самобуд у Харкові
07.06.2015   //  

Суд задовольнив позов ТОВ «Олександр і В» про визнання права власності на нежитлову будівлю у Харкові вартістю 972 тис грн.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 26 травня.

Суд встановив, що ТОВ «Олександр і В» у 2010 році стало власником земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 2,19 га по вул.Сержантська, 24 у Харкові.

Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва спортивно-оздоровчого комплексу та подальшої експлуатації об’єкту.

В ході судового слухання стало відомо, що фірма самовільно побудували на земельній ділянці автомийку, гараж та інші приміщення.

Суд визначив, що будівлі з’явилися в наслідок здійснення господарської діяльності. При цьому у суді позивач відзначив, що оформити належним чином споруди неможливо, тому що вони з’явилися, як самобуд.

Але згідно з законом кожен має право володіти, користуватися та розпоряджатися своєю власністю.

У суді позивач продемонстрував документи, що будівництво відповідає існуючим архітектурним, будівельним, санітарним та пожежним нормам та придатні для подальшої експлуатації за призначенням.

Тому суд вирішив, що позивач має право власності на ці споруди. Так фірмі вдалося отримати право на власність цих приміщень.

ТОВ «Олександр і В» належить Ользі Іванівні Кухар, Валентині Патлатюк, Анні Бєловой та Тетяні Мищенко. Директором підприємства є Яна Невєрова. Остання у 2014 році була довіреним лицем кандидата у народні депутати, на той час Голову Апеляційного господарського суду Харківської області Василя Івановича Кухара.

Варто відзначити, що «Олександр і В» зареєстровано за адресою проспект 50-річчя СРСР, 171 А, а у будинку № 171 знаходилось підприємство ЗБК №5, яке, за даними харківських ЗМІ, у 90-ті очолював Кухар.

Ольга Кухар також є співвласнисцею одного з найбільших перевізників Харкова – ТОВ «Фрегат-К».

Валентина Патлатюк є власницею ТОВ «Празєм 1», що спеціалізується на операціях з нерухомістю.