Пінчук вдвічі підняв ціну на колеса для «Укрзалізниці»
05.06.2015   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 19 травня уклало додаткову угоду з ТОВ «Інтерпайп Україна» на постачання коліс для рухомого складу залізниці по 11 112 грн. за штуку. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Укрзалізничпостач» 18 травня за результатами тендеру уклав з компанією Віктора Пінчука угоду на постачання колес на 98,65 млн грн. Однак ціну за самі колеса не оприлюднив.

А наступного дня з’явилась додаткова угода, у якій було визначено зменшену ціну за колеса, але не було вказано про зменшення суми угоди. Виходячи з попередньо замовленої кількості коліс (7 612 шт), йдеться про можливе зменшення ціни коліс на 15% впродовж однією доби після укладання основної угоди.

«Інтерпайп» виграв тендер залізничників, маючи єдиного конкурента зі значно дорожчими колесами – ПП «Петроенерджі 1» пропонувало товар за 111 млн грн. Ця фірма раніше називалась «Джераміно моноліт сервіс», що співзвучно назві іншої компанії «Джераміно Дніпроекоінвест Україна», яку контролює оточення Пінчука.

«Інтерпайп» щороку отримує підряди на постачання металевих виробів для залізниці.

У липні 2014 року «Інтерпайп» виграв тендер «Укрзалізничпостачу» з колесами по 6 146 грн., у 2013 році – по 6 400 грн. З того часу курс долара в Україні зріс майже втричі.

З 2010 року у «Віснику держзакупівель» було оприлюднено дані про залізничні підряди «Інтерпайпу» на 1,20 млрд грн.