Фірму дружини нардепа Остапчука звинуватили у тендерній змові
04.06.2015   //  

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету побачило в діях ТОВ «СТВ+» та НВО «Новые технологи» у формі ТОВ ознаки порушення законодавства про економічну конкуренцію.

Про це йдеться у повідомленні територіального відділення АМКУ від 28 травня.

Антимонопольщики звинувачують фірми у антиконкурентних узгоджених діях, що стосуються спотворення результатів торгів, рішення ще не винесено.

За даними «Наших грошей», мова йде минулорічний тендер житлово-комунального підприємство №117 на ремонт автодоріг в Харківській області, за результатами якого комунальники уклали угоду з ТОВ «СТВ+» вартістю 1,65 млн грн. При цьому, інформація про заснування вказаної фірми була внесена до держреєстру через 10 днів після оприлюднення оголошення про торги. Тобто, вона була заснована спеціально під цей тендер.

Засновниками підприємства «СТВ+» зі статутним фондом 500 грн. є Віолета Стоянова і Наталія Остапчук. Остання – дружина народного депутата Віктора Остапчука, який раніше був у фракції Партії регіонів, а зараз входить до групи «Відродження». Остапчук обирався по мажоритарному округу з центром в Куп’янську, де і мали ремонтуватися дороги.

Відмітимо, що тоді єдиним конкурентом фірми дружини нардепа було НВО «Новые технологии» у формі ТОВ. Тоді ця фірма була зареєстрована у Харкові на Тетяну Гончаренко та Ірину Чистякову. Зараз серед засновників залишилась лише Гончаренко, а директором став Олександр Колісник.

До обрання нардепом Остапчук був начальником ДП «Південна залізниця» (головний офіс базується у Харкові). Партнери родини Остапчука отримували великі замовлення від Південної залізниці у часи його перебування на посаді.