Комунальники, директор яких арештований за мільйонні розтрати, заборгували 187 мільйонів за тепло і гарячу воду
25.05.2015   //  

Харківський апеляційний господарський суд зобов’язав КП «Жилкомсервіс» заплатити КП «Харківські теплові мережі» 184,04 млн грн. Про це йдеться у постанові суду від 22 квітня.

Йдеться про договір технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем  теплопостачання, гарячого водопостачання та бойлерів житлових будинків від 29.12.2006 р.

Госпсуд Харківської області 9 лютого цього року позов КП «Харківські теплові мережі» повністю задовольнив.

Боржник «Жилкомсервіс» з цим не погодився і подав скаргу, в якій стверджував про неповне з’ясування обставин справи. Так, «Жилкомсервіс» клопотав про призначення судової економічної експертизи, щоб з’ясувати чи підтверджується документально заявлений розмір заборгованості.

Суд апеляційну скаргу «Жилкомсервісу» не задовольнив. Було взято до уваги те, що надання послуг на 184,04 млн грн. підтверджується актами здач-прийняття робіт, що скріплені підписами обох сторін. В актах зазначено, що «Жилкомсервіс» не має ніяких претензій до якості виконаних робіт.

Крім вищезгаданого боргу, у КП «Жилкомсервіс» винен 190 мл грн. КП «Харківводоканал». Саме борги КП «Жилкомсервіс» призвели до того, що КП «Харківводоканал» не може розрахуватися перед АК «Харківобленерго».

21 травня стало відомо про арешт директора КП «Жилкомсервіс» Олександра Яковлєва, а також бухгалтера підприємства. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, директор і бухгалтер звинувачуються у розтраті 10,40 млн грн. Їм призначено заставу 1,20 млн грн.

У листопаді 2014 року прокуратура виявила факти розкрадання майна КП «Жилкомсервіс» його службовими особами в особливо великих розмірах. З’ясовано, що КП «Жилкомсервіс» уклало низку договорів про постачання товарів, робіт та послуг, за якими здійснило виплати. Однак, за даними органів доходів і зборів, більше двох десятків підприємств, з якими укладалися угоди, мали ознаки фіктивності. За попередніми підрахунками, «Жилкомсервіс» перерахував фіктивним фірмам 25 млн грн.