Зернова корпорація відсудила у партнера Юри Єнакіївського 2,4 мільйони
21.05.2015   //  

ТОВ «Східна зернова група» має виплатити ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» 2,38 млн грн. Про це свідчить рішення Господарського суду Запорізької області від 6 травня.

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» звернулася до суду з вимогою зобов’язати ТОВ «Східна зернова група» сплатити 2,38 млн грн. заборгованості за договором постачання біологічних активів, що складаються з витрат по проведенню робіт з обробки ґрунту, внесення добрив, придбання та посіву насіння для отримання вражаю 2012 року. Вартість договору склала 3,92 млн грн.

Як з’ясував суд, «Східна зернова група» сплатила по договору 242 тис грн. і ще 1,64 млн грн. було погашено в результаті заліку зустрічних однорідних вимог. Відтак несплаченою залишилася сума 2,04 млн грн.

Представник ТОВ «Східна зернова група» до судового засідання не з’явився. За результатами розгляду справи, суд повністю задовільнив вимоги позивача та зобов’язав виплатити ПАТ «Державній продо вольчо-зерновій корпорації України» не лише заборгованість в сумі 2,04 млн грн., а й штрафні санкції, пеню та відсотки за втрати в наслідок інфляції. Таким чином, ТОВ «Східна зернова група» має сплатити позивачу 2,38 млн грн.

Втім, це рішення не є остаточнім і може бути оскаржене в апеляційному порядку.

ТОВ «Східна зернова група», зареєстрована в липні 2010 року зі статутним капіталом 900 грн. в місті Слов’янськ Донецької області. Її засновниками є Юрій Скиданов, Тамара Гапон та Юрій Плотніков.

Юрій Скиданов також є головою наглядової ради та власником 7% ПрАТ «Хліб». Станом на 2012 рік основні пакети акцій підприємства належали Юрію Іванющенку – 62%, а також Наталії Скидановій -21% (дружині Юрія Скиданова).

У 2014 році пакет Наталії Скіданової в ПрАТ «Хліб» збільшився до 24%, а в травні 2015 р. її пакет зріс до 86%.