Столичний водоканал скупився асфальтом на 22 мільйони у Самусєва
14.05.2015   //  

ПАТ «АК «Київводоканал» 27 квітня за результатами тендеру уклало угоди з ПАТ «Асфальтобетонний завод «АБ Столичний» на закупівлю асфальту на загальну суму 21,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 14 733 т асфальту двох різних видів: асфальт В-10 (по 1 399,2 грн./т), а також асфальт Г-4 (по 1 542 грн./т). Постачання замовлено на три роки наперед, тобто до кінця 2017 р.

Раніше «Столичний» мав трьох основних власників: 21,76% мала родина Сергія Тігіпка (через ЗАТ «ХК ТЕКО-Днiпрометиз»), 24,94% «Столичний» мало ТОВ «Профреєстр» (заснували Сергій Тігіпко з матір’ю, пізніше перереєстроване на кіпрську «Laskom Trading LLP»), решта 45,37% належало ТОВ «Альфадорбуд» Віктора Ящука, який віце-президента корпорації «Золоті ворота» Сергія Самусєва. Сам «Альфадорбуд» є співзасновником будівельної компанії «Південьзахідшляхбуд», проти котрої у січні цього року було порушено справу про банкрутство, хоча за 2011-2013 р.р. компанія виграла тендерів на 3,51 млрд грн. і мала пряму фінансову підтримку «сімейної» компанії «Танталіт».

Наразі найбільшу частку 45% в «Столичному» має Микита Сергійович Самусєв, син вказаного вище Сергія Самусева. Ще чверть акцій належить кіпрській «Мартікал Лімітед», і 21% кіпрській «Девісал Лімітед».

Щодо «Мартікал Лімітед», то вона в 2010 р. стала власником фірми ТОВ «Універсал Девелопмент», яким до того володів Сергій Тігіпко через ТОВ «ТА» і страхову компанію «Індустріальна». Нагадаємо, наприкінці 2012 – на початку 2013 р. Тігіпко почав переводити активи на Кіпр.

Окрім «Столичного» в тендері взяли участь ще дві фірми – ТОВ «СБМУ «Підряд» і ТОВ «ТД «БМТ».

Донедавна співввласницею «Підряду» була Ганна Скіценко – дочка екс-гендиректора «Київавтодору» й екс-депутата Київської міськради («УДАР») Володимира Жукова. З 2002 по 2005 р. Жуков входив до складу власників фірми особисто. Місяць тому Жуков звільнився з посади за власним бажанням і новим очільником став Олександр Густєлєв. Звільненню Жукова передувала перевірка діяльності «Київавтодора», робоча група Київради виявила завищення цін на закупівлі солі й пального і можливу корупційну складову при наймі підрядників – при наявності 12 власних комунальних підприємств 95% робіт з поточного ремонту виконувала компанія, близька до Жукова. У вересні минулого року Скіценко вийшла з фірми «Підряд», натомість власниками є Григорій Жабський, Тетяна Казнодій, Анлрій Сороченко, Юлія Татарінова та Сергій Богатирьов.

«ТД «БМТ» належить Олексію Лабезнику й Олександру Науменку.