Журналісти замість міліції знайшли, хто напав на знімальну групу “Наших грошей”: зять замміністра МВС Чеботаря
12.05.2015   //  

Журналісти телепрограми «Наші гроші» самостійно знайшли нападника на їхню телегрупу, яка знімала землі і маєток заступника міністра МВС Сергія Чеботаря. Ним виявився його зять – Олег Поліщук, ідеться у сюжеті телепрограми.

Нагадаємо, що під час зйомок з будинку, який записаний на дочку заступника Авакова, вийшов чоловік і погнався за оператором. Згодом цей самий чоловік під’їхав до знімальної групи на білому “Фольксвагені транспортер”, але із заштрихованими номерами. Троє нападників перекрили дорогу, залізли у автомобіль – викрали камеру і реєстратор, оператору завдали тілесних ушкоджень. Після чого — зникли.

Того ж дня, 28 квітня, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар на офіційному сайті МВС заявив, що не має нерухомості у селі Лісники, а журналісти мають бажання дискредитувати команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами. Після того, як журналісти  оприлюднили державні акти на землю — Сергій Чеботар заявив, що нерухомість у Лісниках належить його зятю.

Однак, і ця інформація виявилась недостовірною: у відповідності до витягів із державного реєстру нерухомості — земля і будинки  на вулиці Підлісній належать саме дочці заступника міністра МВС — Оксані Чеботар.

За фактом нападу на журналістів проекту “Наші гроші” порушено дві кримінальні справи: ст.186 ч.2 («Грабіж, поєднаний з насильством», через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора) і ст.171 ч.1 («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»).

Протягом двох тижнів, міліція не знайшла нападників, хоча обличчя одного з них зафіксовано на відео, а сам він виходив  із будинку, який записаний на Оксану Чеботар. Журналісти “Наших грошей” провели власне розслідування і віднайшли злочинців. На відео, де зафіксований перший напад на оператора — зять заступника міністра МВС — Олег Поліщук. Другий нападник, власник автомобіля, на якому здійснювався напад — Сергій Гаврилко. Останній — є директором фірми “А.Т.Н”, засновником якої є Олег Поліщук.

Земля, на якій збудовано будинок Оксани Чеботар, раніше знаходилась у лісовому заказнику місцевого значення “Чернечий ліс”. У 2006 році Києво-Святошинська РДА передала частину заказника до земель запасу села Лісники. Через два роки Лісниківська сільрада надала дозвіл на складання проекту землеустрою для будівництва житлових забудов 32 громадянам.

Прокуратура міста Києва намагалась повернути незаконно роздані землі у державну власність. Однак, безрезультатно.

Відповідно, до державних актів на землю, на Оксану Чеботар у селі Лісники на вулиці Підлісній записано 75 соток землі, і будинок номер 19. Уся ця територія була очищена від сторічних дубів.

Іще 75 соток, які розташовані по сусідству із землею Чеботарів, належать Аліні Яворській. Це бізнес-партнерка чоловіка Оксани Чеботар — Олега Поліщука: Аліна Яворська та Олег Поліщук є співзасновниками транспортної компанії “А.Т.Н”.

Одразу, за маєтком Оксани Чеботар розташована земельна ділянка Раїси Вишневської, це сестра дружини екс-першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова.

З іншими деталями діяльності родини Чеботарів можна ознайомитись тут.