Підконтрольний Фірташу державний завод купує бочок на 41 мільйон в оточення Фірташа
12.05.2015   //  

ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» 28 квітня уклало угоду з ТОВ «Титан України» на придбання металевих бочок на суму 40,90 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Усього поставлять 38 400 бочок зі сталі, типу 1А2\L з звуженим верхом, висотою 0,875 м, масою від 22 кг. Одна така бочка коштуватиме 1 065 грн.

Виробником цих бочок в Україні є компанія «Агрінол», однак на сайті компанії ціни на бочки не вказано.

При цьому ТОВ «ТД Агрінол» було єдиним конкурентом на торгах. Засновниками є Михайло Какушадзе, Ігор Добича, Дмитро Колерний, а також Юрій, Руслан та Микола Пономарьови – племінники племінники народного депутата Олександра Пономарьова (раніше входив до фракції Партії регіонів, нині член групи «Воля народу» Ігоря Єрємєєва).

Фірма-постачальник «Титан України» раніше була записна на Миколу Миколайовича Михайлова. Особа з таким ПІБ відома як помічник народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Нечаєва, який був головою правління ЗАТ «Кримський Титан» Фірташа. Сьогодні «Титан України» оформлено на «Фебрі Трейдінг Лімітед» з Кіпру.

Раніше Запорізький титано-магнієвий комбінат повністю належав державі. Однак в кінці 2013 р. було створене спільне однойменне ТОВ, в якому Фонд держмайна має тільки 51%. Решта 49% належить кіпрській компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед» Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, минулого року держава за допомоги групи «Приват» Ігоря Коломойського забрала з оренди в групи Дмитра Фірташа Вільногірський гірничо-металургійний комбінат та Іршанський комбінат і передала комбінати у відання Державного підприємства «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

«Сумихіпром» і «Запорізький титано-магнієвий завод» досі залишаються під контролем групи Фірташа. При цьому «Сумихімпром» знаходиться у процедурі банкрутства через борги перед компаніями Фірташа. У тому числі державний завод винен сотні мільйонів фірмі «Сінтез ресурс» також з групи Фірташа, яка вигравала тендери «Сумихімпрому» на постачання товарів по завищеній ціні.