Для захисту від ДНР у Маріуполі зводять споруди від Тарути ціною з двоповерховий будинок за $100 тисяч (додано)
09.05.2015   //  
a5be97fe0f8c3541e2eb311e790eaf61

За словами військових, ця споруда з бетону коштує 2,5 мільйони гривень.

(додано повідомлення Міноборони)

Опорні пункти, які встановлюють у Маріуполі, коштують 2,5 млн грн. Про це розповів начальник групи оперативного забезпечення сектору «М» полковник Олег Мамелін, повідомляє сайт «0629».

За словами Мамеліна, у цю суму входить вартість будівництва, транспортування та встановлення одного пункту, який може виготовлятись з чотирма та вісьма гранями.

Такі споруди вже встановлено на одному з блок-постів та поряд з обласним управління УМВС, розташованим у Приморському райвиконкомі Маріуполя.

Споруди виготовляються на місцевому домобудівельному комбінаті. Генеральним підрядником будівництва фортифікаційних споруд у Маріуполі виступає «Азовстальбуд» Олексія Тарути, брата колишнього губернатора Донеччини Сергія Тарути.

Від «Наших Грошей»

За 2,5 млн грн. (близько $100 тис) можна придбати двоповерховий будинок у престижному передмісті Києва.

Подібний за розмірами блок-пост з конструкцій компанії «Hesco» коштує $6 тис. Однак Міністерство внутрішніх справ нещодавно відмовилось від американських конструкцій через те, що вони «істотно дорожче».

хеско 6 000

Після опублікування цієї інформації прес-служба Міністерства оборони повідомила, що «2,5 мільйонів гривень коштує будівництво вогневого опорного пункту, зосередженого на ділянці 40 га».

Як вказано у повідомленні, для спорудження такого пункту «необхідно 42 тонни арматури різного розміру, десятки тонн бетону, 35 кубометрів кругляка, 450 кубометрів дошки, 90 готових залізобетонних конструкцій та ін.».

Відтак у Міноборони вважають, що інформація, яку цитували «Наші Гроші» з сайту «0629» (нижче скрін), не відповідає дійсності.

«На представленому зображенні журналіст презентує облаштовану вогневу точку як цілий вогневий опорний пункт та приписує лише одному елементу вартість усієї будівлі в цілому», – вказує прес-служба МО.

пункт 0629