«Укртрансгаз» розіграв 7 мільйонів на перевірку газосховищ, удвічі дешевших державних геологів викинули
08.05.2015   //  

ПАТ «Укртрансгаз» 29 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укргеоекологія» на проведення газогеохімічних та гідрогеологічних досліджень на підземних газосховищах за 7,08 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Дослідження мають провести на 12 газосховищах у 5 управлінь магістральних газопроводів: одне «Прикарпаттрансгаз» (Богородчанське ПСГ), чотири «Львівтрансгаз» (Дашавське, Опарське, Угерське і Більче-Волицько-Угерське ПСГ), три «Київтрансгаз» (Солохівське, Олишівське, Червонопартизанское ПСГ) і також по два у «Харківтрансгаз» (Пролетарське і Кегичівське ПСГ) і «Донбастрансгаз» (Краснопопівське і Вергунське ПСГ).

Щодо двох донбаських ПСГ, то вони знаходяться в Луганській області. Краснопопівське в Кремінському районі, наразі контрольованому українськими військами. Натомість Вергунське ПСГ розташоване за 10 км від Луганська, в Слов´яносербському районі, більша частина котрого контролюється бойовиками.

Незмінним власником харківської фірми «Укргеоекологія» є Віктор Козін. Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми стало ще одне харківське підприємство – ТОВ НПП «Укргазгеоавтоматика», яке належить Євгенові Іванову.

У фірми-конкурента є відокремлений підрозділ, який має назву, ідентичну до фірми-переможця – філія «Укргеоекологія». Незмінним директором цієї філії вже 12 років є Валерій Ріяко, котрий був першим директором переможця тендеру ТОВ «Укргеоекологія» від заснування в 2005р. і до 2007 р.

За останні сім років «Укргеоекологія» виграла тендерів на 32,98 млн грн., «Укргазгеоавтоматика» на 125,26 млн грн.

На участь у тендері подавався ще третій учасник – Східне державне регіональне геологічне підприємство (Держслужба геології та надр). Воно пропонувало виконати замовлення удвічі дешевше – за 2,95 млн грн. Однак пропозицію відхилили за неповний пакет документів.