У Києві реконструюють дитсадок за 35 мільйонів, дешевших львів’ян викинули за коробку документів, а не конверт
08.05.2015   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 5 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрпромжитлобуд» на роботи з реконструкції дитсадка №383 на вул. Гарматній,41 у Солом’янському районі. Вартість угоди склала 35,46 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До вересня цього року мають реконструювати саму будівлю дитсадка й комунікації, у вартість також входить закупівля меблів та устаткування для кімнат, їдальні, пральні, медпункту, придбання спортивного обладнання, а також облаштування дитячого й спортивного майданчика, озеленення території.

Фірма «Укрпромжитлобуд» заснована у березні 2013 р., має 50 тис грн. статутного капіталу. Власником фірми є Юрій Шнайдер, директором Андрій Яцюк.

Раніше фірма не вигравала тендерів, однак Шнайдер і Яцюк також відомі як власник і керівник ТОВ «Укрновобуд», яке виграє тендери з 2013р., загалом отримавши за цей час три контракти на 12,14 млн грн. від Київського національного університету будівництва і архітектури.

Єдиним конкурентом на нинішніх торгах було ТОВ «ПІК «Безпечні системи». Цю фірму заснував у 2012 р. Володимир Гарін, наразі власниками є Віталій Шарпатий, Юрій Ліповцев та Надія Пунько.

Шарпатий відомий як довірена особа Гаріна на виборах до парламенту в 2014 р. (балотувався сам як безпартійний). Щодо Ліповцева, то раніше, у 2011-2012р.р. він очолював у якості директора ТОВ «Ангели Техно» та ТОВ «АІТехно», коли основним власником обох була кіпрська компанія «Даймленд Лімітед», пов’язана з «ХХІ сторіччям» – девелоперською групою Льва Парцхаладзе (екс-депутатом Київради, нині замголови Київської ОДА), нині контрольованою Олександром Ярославським. У 2012 р. «ХХІ сторіччя» передала «Даймленду» частину акцій компанії «Промінвестгруп» у якості погашення боргу особисто перед Парцхаладзе, його двоюрідним братом Жорою Цагареішвілі та Андрієм Миргородским. Тоді повідомлялося, що беніфеціаром «Даймленда» є Цагареішвілі.

На участь у тендері також подавалися львівські компанії «Львівський будівельний холдинг» і «Ренесанс-Стиль», які входять у групу зв’язаних фірм, що неодноразово розігрували будівельні тендери на Львівщині. Цього разу львівські будівельники пропонували виконати роботи на 440-860 тис грн. дешевше. Однак пропозиції відхилили за невідповідне оформлення: неправильно прошито заявку, не на всіх сторінках зазначена посада підписанта, одна фірма не так проставила печатки, а друга принесла документи в коробці заміть конверту.