Оточення нардепа так господарює на парковках «Борисполя», що за добу офіційно заробляє як за півтори години
05.05.2015   //  

ДП «Міжнародний аеропорт Бориспіль» протягом 2014 року отримав 5,22 млн грн. від експлуатації 1896 паркомісць. Про це держпідприємство повідомило народному депутату Ігорю Попову у відповідь на його запит.

Організацією паркування нині займається ТОВ «Аеропорт паркінг». Умови договору передбачають розподіл зібраних коштів приблизно пополам між державним аеропортом і приватною структурою, вказує Попов.

За підрахунками депутата, одне паркомісце приносило аеропорту 15 грн. за день. З урахуванням умови про розподіл доходу навпіл з парковочною фірмою виходить, що загальний дохід від паркомісць становив 30 грн. за добу.

«Це при тарифі 20 грн./годину і повністю заповнених паркінгах як мінімум біля терміналу “Д” протягом мінімум 12 годин на день за візуальними оцінками, на напівзаповнених вночі. Втрачений дохід 40 мільйонів? Хто порахує? Хтось втрачає, хтось отримує?», – вказує Ігор Попов.

Нагадаємо, ТОВ «Аеропорт паркінг» було створене у лютому 2014 року. Як повідомив керівник аеропорту, компанія «Аеропорт паркінг» без конкурсу перебрала на себе права іншої бориспільської фірми – «ТМД Сервіс». З останньою договір було укладено у 2010 році на підставі конкурсу. Дія цього договору закінчилася 1 січня 2014 року, та в лютому його було продовжено до 31.12.2024.

Компанія «Аеропорт паркінг» оформлена на її директора Дмитра Мазура, який до цього був керівником фірми «ТМД Сервіс». Одним із засновників останньої донедавна був Олександр Івлєв – бізнес-партнер Валерія Сєрого та Владислава Байчаса. Валерій Сєрий працював помічником позафракційного нардепа Сергія Міщенка, а Владислав Байчас – бориспільський політик, відомий як кум Міщенка.

Наприкінці 2013 року газета «Вести» повідомила з посиланням на джерела, що Міщенко обрав хресними для свого сина міністра соцполітики Наталю Королевську та нардепа Артема Пшонку, сина Генпрокурора. З’явилось навіть фото з цієї події. Міщенко обіцяв подати за ту публікацію до суду, однак дані про судовий позов так і з’явились.