На Голубівські водоочисні споруди докинули 6 мільйонів, «розпильщик» програв
05.05.2015   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА 23 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Омега СК» на реконструкцію водоочисних споруд в с. Голубівка Новомосковського району. Вартість угоди склала 6,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2016 р. на комплексі очисних споруд мають відремонтувати будівлі та замінити обладнання в насосній станції, хлораторній, на складі коагулянту, у відстійнику, будівлі обробки промивної води і т.д.

Власником дніпропетровської фірми «Омега СК» є Олександр Сухін, Фірма виграє тендери з 2011 р., за цей час отримала замовлень на 91,19 млн грн. Щодо очисних споруд Голубівки, то це вже третій підряд компаній: раніше вона вже отримувала замовлення на саму реконструкцію (6,50 млн грн) і водопровід до очисних споруд (38,10 млн грн). Чи були виконані роботи й перераховані кошти по тих контрактах – невідомо.

Єдиним конкурентом «Омеги» на торгах було ТОВ «Альянс 8» Людмили Асаул. Директором компанії у 2010-2013 р. був Гарік Мелікян, депутат від Партії регіонів Синельниківської міської ради (Дніпропетровська обл.). Пізніше його місце зайняв Саркіс Аракелов, однопартієць і колега Мелікяна по райраді, він же очолює фірму й понині.

Нагадаємо, компанія «Альянс 8» і депутати Гарік Мелікян та Саркіс Аракелов відомі по історії з розіграшем тендеру на Павлоградський міст у 2013 р.

Тоді 4,20 млн грн. були розіграні між «Альянс 8» та ще однією фірмою Мелікяна – ПВКП «Мелік», якою депутат володів і керував особисто. Після публікації «Наших Грошей» про цей тендер та відповідних звернень в правоохоронні й контролюючі органи виявилося, що перевірку провести неможливо, бо приміщення департаменту  ЖКХ нібито затопило, відтак документи на тендер були нібито втрачені. Тоді договір з фірмою розірвали, після чого наново оголосили торги. Але їх знову виграв «Мелік», щоправда вже в іншого конкурента.