Лісники сплавили 7 мільйонів на перевезення оточенню «транспортного» нардепа Сольвара
05.05.2015   //  

ДП «Сторожинецьке лісове господарство» Чернівецької обл. 15 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Метрудтранс» на ослуги з перевезення на суму 6,69 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено послуги перевезення лісопродукції залізничним тринспортом у лісових вагонах (1 400 вагонів).

Компанію «Метрудтранс» заснував у 2007 р.р. Артем Мініч, він же був незмінним директором. У вересні 2014 року фірму переоформили на Володимира Пашка, а директором тоді ж став Андрій Федоровський.

Мініч є співвласником ТОВ «Нараївська гірничопромислова компанія» і страхової компанії «ПАТ СК «Терен». Співвласником першої та членом наглядової ради й міноритарним власником другої фірми є Олексій Мозговий, помічник народного депутата Руслана Солевара від «Блоку Петра Порошенка» з транспортного комітету Верховної Ради. Серед помічників Сольвара також є Марина Пашко, можливо однофамілиця нинішнього власника «Метрудтрансу» Володимира Пашка.

У 2001 р. Сольвар заснував ТОВ «Укрзернотранс-К», яку в 2004 переоформили на Мініча й Мозгового (лишалися співвласниками щонайменше до початку 2013 р., віднедавна частку Мініча переоформлено на того ж Володимира Пашка). При цьому відомо, що до 2012 рр. сам Руслан Сольвар продовжував працювати в «Укрзернотранс-К» на посаді комерційного директора.

Окрім того у 2000р. Сольвар створив ПП «Фреш Лайн», яке одночасно з «Укрзернотранс-К» також перереєстрували на Мініча. Мініч лишався власником до 2008 р., пізніше компанію переоформили спочатку на Федоровського, потім на Мозгового.

Також до кінця 2012 р. Мініч був власником ТОВ «Автокар-777», наразі належить Мозговому й луганчанці Світлані Третяковій.

Усі три компанії спеціалізуються на перевезеннях/транспортуванні.

Нагадаємо, у Верховній раді Сольвар входить до комітету з питань транспорту.

Єдиним конкурентом, допущеним до оцінки, було ТОВ «Моноліттранскомпані», де засновником є Микола Бачала, а директором – Богдан Вікторович Катрук. Фірму засновано в квітні 2013 р. Свого часу Богдан Катрук розміщував у мережі інтернет резюме для пошуку роботи, де вказав, що походить із смт Піщанка Вінницької області. Нагадаємо, що уродженцем саме цього селища є Руслан Сольвар.

У тендері намагався взяти участь ще третій учасник – ТОВ «Ресурсснаб», яке пропонувало послуги у півтора рази дешевше. Однак дешевша заявка була відхилена за те, що фірма пропонувала перевозити ліс в навіввагонах замість спеціалізованих лісовозних вагонів, які хотів замовник.

За даними ВДЗ, «Метрудтранс» отримує підряди на послуги перевезень від лісгоспів з березня 2012 року. Сума підписаних з компанією договорів складає 27,24 млн грн., усі від лісгоспів.